Την απαγόρευση των συγκεντρώσεων λόγω της επετείου της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου σχολιάζουν με δηλώσεις στελεχών τους και με ανακοινώσεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε: «Όχι στην αναστολή άρθρων του Συντάγματος – Εκδηλώσεις με τήρηση υγειονομικών μέτρων».

Κριτική στην απόφαση άσκησε το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση, μετά το κρεσέντο καταστολής τις ημέρες του εορτασμού του Πολυτεχνείου, επιλέγει ξανά το δρόμο του αυταρχισμού, αλλά και της αυτογελοιοποίησης, μέσα από την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων, σε όλη την Επικράτεια.

Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την προστασία του λαού από την πανδημία, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τα πεπραγμένα της στο κομμάτι της δημόσιας υγείας, αλλά για το πως θα χρησιμοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για την μονιμοποίηση τέτοιων απαράδεκτων απαγορεύσεων, για τη γενίκευση της καταστολής και της περιστολής λαϊκών ελευθεριών».

O εκπροσώπος Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης δήλωσε: «Υπάρχουν μια σειρά από κριτήρια που μπορούν να χρωματίσουν μια κυβερνητική απόφαση από αυταρχική έως χουντικής εμπνεύσεως: Να είναι αντιδημοκρατική στον πυρήνα της, παράλογη στην ουσία της, και Παπαδοπουλική στον τρόπο εφαρμογής της.

Το μεταμεσονύχτιο ΦΕΚ που απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των 3 ατόμων στη χώρα, μόνο για τη μέρα της επετείου δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από Ειδικό Φρουρό το 2008, πληροί όλες τις παραπάνω προδιαγραφές:

Είναι οριζόντια για όλη τη χώρα για ένα γεγονός που συνήθως αφορά τρία οικοδομικά τετράγωνα της πρωτεύουσας (εκτός αν η κυβέρνηση έχει λόγο να φοβάται μαζική πανελλήνια εξέγερση οπότε θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί). Αυστηροποιεί ένα ήδη επαρκές λοκντάουν που περιορίζει αρκούντως την ευχέρεια κίνησης των πολιτών, μόνο για μια συγκεκριμένη μέρα (τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένα κάλεσμα για μαζική πορεία από καμία συλλογικότητα, κάτι που μεταφράζεται στα χωροφυλακίστικα του ΦΕΚ ως «σφόδρα πιθανολογούμενη πραγματοποίηση»).

Και κυρίως, βγαίνει μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, για να ελαχιστοποιήσει την ορατότητά του άρα και τις πιθανότητες να τύχει εύλογης κριτικής από τη μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών.

Ένα γνήσιο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», κατάμαυρο και χωροφυλακίστικο, που γίνεται διπλά ανατριχιαστικό αν στοχαστεί κανείς στην επέτειο ποιού γεγονότος ενεργοποιείται μ΄αυτό τον τρόπο».

H Eλληνική Λύση σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ελπίζουμε οι θεματοφύλακες του κλεισίματος των εκκλησιών, της απαγόρευσης τελέσεως λειτουργιών σε Ιερούς Ναούς να μην μετατραπούν πάλι σε θεματοφύλακες συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων ψευτοαριστερών και λοιπών δήθεν δημοκρατών, οι οποίοι την 28η Οκτωβρίου απουσίαζαν από τις καταθέσεις στεφάνων για την αντίσταση εναντίον του φασισμού, όπως απουσίαζε και η Νέα Δημοκρατία».

 

Σχετικές ειδήσεις:

Aπαγόρευση συγκεντρώσεων της 6ης Δεκεμβρίου από την ΕΛΑΣ

Κλείνουν έξι σταθμοί του Μετρό την Κυριακή λόγω μέτρων για την επέτειο δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου

Μοιράσου το άρθρο: