Κλιμάκιο εμπειρογνομώνων βρίσκεται στη Χίο, προκειμένου να ερευνήσει το χώρο όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος, όταν καταπλακώθηκε από μπασκέτα. Παρουσία εισαγγελέα νωρίτερα σήμερα ξηλώθηκε και η άλλη μπασκέτα.

Την ίδια ώρα «φύλλο και φτερό» κάνει η Εισαγγελέας τα αρχεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου προκειμένου να αναζητηθούν οι αιτίες που οδήγησαν στην κατάρρευση της μπασκέτας στην Δασκαλόπετρα. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται τα αρχεία της περιόδου 1998-2002 του πρώην Δήμου Ομηρούπολης, στα όρια του οποίου ανήκε ο αθλητικός χώρος όπου βρήκε τον θάνατο ο 19χρονος.

Η εισαγγελέας κάλεσε εργολάβο, που φερόταν να σχετίζεται με το έργο, αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Στο μεταξύ, οι φίλοι του 19χρονου τον αποχαιρέτησαν με λίγα λουλούδια, ένα μικρό καντηλάκι και ένα γράμμα:

«Μας κοιτάς από ψηλά με τα λευκά φτερά σου. Η νιότη σου θα μείνει αιώνια και θα είσαι ήδη από τώρα στην Βασιλεία Του. Δε πονάς. Δε κλαις. Δεν κρυώνεις. Μας ζητάς μια προσευχή κι εσύ θα μεσιτεύεις για όλους μας πάνω απ’ τον γαλάζιο ουρανό. Στα πόδια της αφρισμένης θάλασσας οι άγγελοι ψάλλουν και υμνούν και στοργικά σε οδηγούν στους ανθισμένους κήπους του Παραδείσου. Λάμπουν τα μάτια, χτυπάει η καρδιά, ποθεί η ψυχή. Είσαι κοντά Του. Χριστός Ανέστη»

Δεκάδες επικίνδυνες μπασκέτες σε υπαίθρια γήπεδα μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα

Όπως καταδεικνύει έρευνα της ΕΡΤ ανατριχιαστικές είναι οι ομοιότητες με την μπασκέτα όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος σε παραθαλάσσιους κυρίως χώρους ανά την χώρα.

Όπως τόνισε ενδεικτικά, ο δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Σωτήρης Σταθόπουλος από τα 9 γήπεδα μπάσκετ ένα είχε πρόβλημα στα δημοτικά σχολεία. «Αλλάξαμε ολόκληρη την μπασκέτα και ξεκινήσαμε έλεγχο στα Λύκεια», επισήμανε.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος με κατεπείγον έγγραφο καλεί τους δημάρχους να ελέγξουν όλους τους χώρους άθλησης και τις παιδικές χαρές μέχρι το τέλος Αυγούστου για να διαπιστωθεί αν πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις προδιαγραφές ασφαλείας.

ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης, Μαρία Μαγγλάρα

Σχετική είδηση:Στην εισαγγελία Χίου μηχανικός του Δήμου για τη μοιραία μπασκέτα (video)

Μοιράσου το άρθρο: