Την ώρα που τρέχουν πια δύο παράλληλες έρευνες για την υπόθεση Novartis, έρευνα για την ουσία της υπόθεσης και έλεγχος των εμπλεκόμενων προσώπων αλλά και διπλή έρευνα για τους χειρισμούς των εισαγγελικών λειτουργών της υπόθεσης, έρχονται νέες ποινικές διώξεις σε βάρος 4 μη πολιτικών προσώπων.

Τα πρόσωπα αυτά κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που αφορά δωροδοκία πολιτικού προσώπου, κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, απλή συνέργεια σε απιστία υπαλλήλου, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος του Δημοσίου και ηθική αυτουργία σε απιστία και σε απλή συνέργεια σε απιστία κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Η δίωξη που ασκήθηκε σήμερα από την Εισαγγελέα Διαφθοράς σύμφωνα με πληροφορίες, σχετίζεται με την δραστηριότητα συγκεκριμένου διαφημιστή και τις σχέσεις του με συγκεκριμένα υψηλόβαθμα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας τα οποία κατονομάζονται από μάρτυρες, πως χρημάτιζαν για να πετύχουν προνομιακό καθεστώς τόσο για σκευάσματα της Novartis όσο και για την ίδια την εταιρία στην εγχώρια αγορά.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Documento, αποκαλύπτει κομμάτια της αναφοράς του Γιάννη Αγγελή προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στα οποία ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου γνωστοποιεί τον στραβό κατά την εκτίμησή του δρόμο που έχει πάρει η έρευνα για την υπόθεση Νοβάρτις, υπόθεση υπαρκτή και σοβαρή κατά τον ίδιο.

Με σημερινή του συνέντευξη στην Εφημερίδα Συντακτών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου αντικρούει τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, για ύπαρξη Ρασπούτιν στην κυβέρνηση και πίεση να ασκηθούν φαστ τρακ ποινικές διώξεις στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Νοβάρτις.

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να καταθέσει ο Γιάννης Αγγελής στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα που διενεργεί την ποινική έρευνα για τους εισαγγελικούς χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Α. Βλαχοπαναγιώτη

Μοιράσου το άρθρο: