ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Εκλογές με την εγκυρότητα της ΕΡΤ | Κυριακή 25.06.2023

Εκλογές με την εγκυρότητα της ΕΡΤ

Κυριακή 25 Ιουνίου 2023
ΕΡΤNEWS Studio

Η σύνθεση της νέας Βουλής, οι απώλειες και τα κέρδη για κάθε κόμμα, η κατανομή των εδρών και η επόμενη ημέρα των εκλογών, θα βρίσκονται στο επίκεντρο του εκλογικού μαραθώνιου που θα παρουσιάσει η ΕΡΤ, την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023, με τη συνδρομή του δημοσιογραφικού και τεχνικού προσωπικού της, από νωρίς το πρωί έως και τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Και σε αυτές τις εκλογές, η ΕΡΤ σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ και την εταιρεία δημοσκοπήσεων και ερευνών Palmos Analysis, θα προσφέρει στους τηλεθεατές έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση, μέσα από την πιο άρτια και σύγχρονη τεχνολογία.

Στη γιγαντοοθόνη αφής θα καταγράφονται όλα τα σενάρια για τη νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου, με βάση τα κόμματα που εισέρχονται στη Βουλή ή βρίσκονται στο όριο εισόδου. Εξάλλου, με τη χρήση διαδραστικών γραφημάτων θα απεικονιστούν η σύνθεση της νέας Βουλής, ο αριθμός εδρών των κομμάτων, όπως βέβαια και το αποτέλεσμα του exit poll. Παράλληλα, το LBanner στο κάτω μέρος της οθόνης στο ΕΡΤNEWS, θα εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο όλα τα εκλογικά αποτελέσματα, σε ολόκληρη την επικράτεια, όπως μεταδίδονται από το υπουργείο Εσωτερικών.

ΕΡΤNEWS – ΕΡΤ1

Η αυλαία της εκλογικής αναμέτρησης θα ανοίξει στο ΕΡΤNEWS και στην ΕΡΤ1, στις 5 το πρωί, με τον Δημήτρη Απόκη και την Κωνσταντίνα Κλοκοτάρα.

Στις 06:00, στο στούντιο μπαίνουν ο Δημήτρης Κοτταρίδης και η Νίνα Κασιμάτη, ενώ αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων, στις 10:30 ακολουθούν η Βούλα Μαλλά και ο Κώστας Λασκαράτος. Στις 13:00, τη σκυτάλη παίρνουν η Σταυρούλα Χριστοφιλέα και ο Πιέρρος Τζανετάκος. Μετά το δελτίο ειδήσεων, στις 16:00 ακολουθούν η Αντριάνα Παρασκευοπούλου και ο Κώστας Παπαχλιμίντζος,

Στις 17:30, από το ΕΡΤNEWS Studio, αρχίζει το κύριο πρόγραμμα της εκλογικής βραδιάς. Συντονίζει ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ, Γιώργος Κουβαράς. Μαζί του στο στούντιο ο Απόστολος Μαγγηριάδης. Δεν θα είναι όμως μόνοι, καθώς μαζί τους θα βρίσκεται όλο το επιτελικό δυναμικό της ΕΡΤ, με τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου, Δημήτρη Κοτταρίδη, Κώστα Παπαχλιμίντζο, Σοφία Παπαϊωάννου και Σταυρούλα Χριστοφιλέα. Προσκεκλημένοι της δημόσιας τηλεόρασης θα είναι πολιτικοί, πρόσωπα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, όπως και καλλιτέχνες.

Στις 19:00, η ΕΡΤ θα παρουσιάσει το πανελλαδικό exit poll, ενώ όλες τις εξελίξεις θα αναλύσουν και θα σχολιάσουν ο διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης, Παναγιώτης Κουστένης και ο σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας, Ευτύχης Βαρδουλάκης.

Ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς θα συντονίσει την εκλογική βραδιά.
ΕΡΤ3

Με 7,5 ώρες παραγωγής ενημερωτικού προγράμματος και περισσότερες από 50 συνδέσεις με κάθε γωνιά της Ελλάδας, προγραμματίζει να καλύψει την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής η ΕΡΤ3. Από τις 07:00 έως τις 10:30, η έκτακτη εκπομπή με παρουσιάστρια τη Σύνθια Σάπικα παρακολουθεί την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας στην ελληνική περιφέρεια. Ακολουθεί το σταθερό ραντεβού στις 13:00, με το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, ενώ από τις 14:00 έως τις 16:00, τη σκυτάλη παίρνει η εκλογική «Περίμετρος» με την Κατερίνα Ρενιέρη.

Από τις 17:30, όπως και στις προηγούμενες εκλογές, η ΕΡΤ3 θα αναμεταδώσει με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα τον εκλογικό μαραθώνιο του ΕΡΤNEWS και της ΕΡΤ1 για τις εκλογές, ενώ στις 18:00 και στις 00:00 θα εκπέμψει δύο ημίωρα δελτία ειδήσεων (με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα).

ertnews.gr

Διαρκής ενημέρωση, συνεχής ροή ειδήσεων, ρεπορτάζ και βίντεο θα περιλαμβάνει το ενημερωτικό site της ΕΡΤ. To βράδυ της Κυριακής στο ertnews.gr θα υπάρχει αναμετάδοση του προγράμματος των ΕΡΤNEWS-ΕΡΤ1, με την παρουσίαση των εκλογικών αποτελεσμάτων και την επόμενη ημέρα.

Πρώτο Πρόγραμμα

Σε εκλογική ετοιμότητα θα βρίσκεται από τα ξημερώματα της Κυριακής και το ενημερωτικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Ζωντανές εκπομπές, ρεπορτάζ με όλο το προσκήνιο και το παρασκήνιο της ημέρας και ανταποκρίσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας με τη συνδρομή των 19 Περιφερειακών Σταθμών της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Επίσης, ρεπορτάζ από όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης για την εκλογική μάχη στην Ελλάδα.

ERTWorld
Η ERTWorld θα βρίσκεται, όπως πάντα, κοντά στους Έλληνες ομογενείς. Από τις 17:30 το απόγευμα, θα συνδεθεί με τα ΕΡΤNEWS-ΕΡΤ1 για να μεταδώσει απευθείας την εκλογική βραδιά, τα αποτελέσματα των εκλογών, τον νέο κοινοβουλευτικό χάρτη, όπως και τον αντίκτυπο της εκλογικής αναμέτρησης στην Ευρώπη και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Η Φωνή της Ελλάδας

Η Φωνή της Ελλάδας θα παρουσιάσει την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, από τις 19:00 έως τις 22:00, όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων από τα εκλογικά κέντρα που θα έχουν στηθεί εντός και εκτός συνόρων. Τον λόγο θα πάρουν εκπρόσωποι της Ομογένειας, δημοσιογράφοι, επιστήμονες, αναλυτές, αλλά και ανταποκριτές της ΕΡΤ από όλη την Ελλάδα, και το εξωτερικό.

Στο στούντιο της Φωνής της Ελλάδας, οι δημοσιογράφοι Γιώργος Διονυσόπουλος, Θανάσης Χούπης και Προκόπης Αγγελόπουλος θα δώσουν τη συνολική εικόνα της εκλογικής διαδικασίας, θα κάνουν τις πρώτες εκτιμήσεις και αναλύσεις επί του εκλογικού αποτελέσματος και την επόμενη ημέρα.

ΕΡΤNEWS Studio
ΕΡΤNEWS Studio
Δείτε το trailer

The post ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Εκλογές με την εγκυρότητα της ΕΡΤ | Κυριακή 25.06.2023 appeared first on Γραφείο Τύπου ΕΡΤ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS