Υπηρεσία RSS

Η ΕΡΤ σας δικτυώνει με την ενημέρωση. Εύκολα, γρήγορα, απλά. Όλες οι ειδήσεις που δημοσιεύονται στο δικτυακό τόπο της ΕΡΤ φθάνουν στην οθόνη του υπολογιστή σας, με μόνη προϋπόθεση να είστε συνδεδεμένοι στο Internet. Κατεβάστε ένα από τα παρακάτω προγράμματα ανάγνωσης ειδήσεων. Προσδιορίστε στη συνέχεια το είδος της ενημέρωσης που θέλετε να λαμβάνετε (πχ αθλητικά). Κάντε δεξί κλικ σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω κατηγορίες ειδήσεων και αντιγραφή συντόμευσης ή copy shortcut.

Η χρήση της υπηρεσίας RSS με οποιονδήποτε τρόπο, συνεπάγεται την πλήρη αποδοχή των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ.

ert.gr
Ελλάδα
Διεθνή
ΕΡΤ3
Ευζωία
Οικονομία
Επιστήμη
Πολιτισμός
Μόνο στο ert.gr
Αθλητισμός
Αρθρογραφία
ΕΡΤ Προτάσεις

Στο πρόγραμμα ανάγνωσης που έχετε κατεβάσει, δημιουργήστε καινούριο RSS feed και όταν σας ζητήσει url στο πεδίο διεύθυνσης κάντε επικόλληση της συντόμευσης που έχετε αντιγράψει.

Ένας άλλος τρόπος χρήσης της υπηρεσίας είναι να ενσωματώσετε το περιεχόμενο του feed στο προσωπικό σας weblog (ή blog). Τα web logs είναι προσωπικές σελίδες που φτιαχνουν οι χρήστες και εμφανίζουν περιεχόμενο που ανανεώνεται με συχνούς ρυθμούς.

Έχετε δικτυωθεί με τα γεγονότα και όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Εύκολα και απλά με τη σφραγίδα εγκυρότητας της ΕΡΤonline.

Όροι Χρήσης
Οι συγκεκριμένοι Όροι Χρήσης διέπουν τη χρήση της RSS (ακρωνύμιο του Really Simple Syndication) υπηρεσίας. Η ΕΡΤ Α.Ε. μπορεί να αλλάξει τους Όρους Χρήσης οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς προειδοποίηση.

Χρήση των RSS Feeds:

Η ΕΡΤ Α.Ε. παρέχει την RSS υπηρεσία δωρεάν για προσωπική και όχι εμπορική χρήση. Οποιαδήποτε άλλη χρήση, συμπεριλαμβανομένης της δημοσίευσης οποιασδήποτε διαφήμισης σχετικής με ή απευθυνόμενης προς το RSS περιεχόμενο, απαγορεύεται ρητώς. Η χρήση των RSS Feeds πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τους όρους της ΕΡΤ Α.Ε. και την κείμενη νομοθεσία. Απαγορεύεται η διόρθωση, η αλλαγή του κειμένου, του περιεχομένου ή των links που παρέχονται από την ΕΡΤ Α.Ε.. Για δημοσίευση, αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή υλικού της ΕΡΤ Α.Ε., παρακαλούμε αποστείλατε e-mail στη διεύθυνση webmaster@ert.gr.
Link σε Σελίδες Περιεχομένου:

Η υπηρεσία RSS πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο με τις πλατφόρμες εκείνες από τις οποίες το link οδηγεί απευθείας στο πλήρες άρθρο του δικτυακού τόπου της ΕΡΤ Α.Ε.. Η σαφής αναφορά της πηγής (πχ www.ert.gr ή webtv.ert.gr) είναι υποχρεωτική, όπως αυτή αναφέρεται μέσα στο XML feed. Απαγορεύεται η εμφάνιση του RSS περιεχομένου με τρόπο που δεν επιτρέπει την επιτυχή σύνδεση με ή μεταφορά στο δικτυακό τόπο της ΕΡΤ Α.Ε.. Απαγορεύεται η παρεμβολή ενδιάμεσης ιστοσελίδας, εισαγωγικής σελίδας (splash page) ή άλλου περιεχομένου ανάμεσα στο RSS link και στις σελίδες της ΕΡΤ Α.Ε.

Ιδιοκτησία/Αναφορά:
Η ΕΡΤ Α.Ε. διατηρεί τα δικαιώματα ιδιοκτησίας καθώς και οποιαδήποτε άλλα δικαιώματα του RSS περιεχομένου, καθώς και όλων τον λογοτύπων και σημάτων κατατεθέν της ΕΡΤ Α.Ε. που χρησιμοποιούνται κατά τη σύνδεση με την υπηρεσία RSS. Σε περίπτωση αναδημοσίευσης του περιεχομένου από άλλο ιστοχώρο, θα πρέπει να υπάρχει αναφορά της πηγής, όπως αυτή αναφέρεται στο XML feed, με τις ακόλουθες μορφές, «Πηγή: http://www.ert.gr» ή «http://www.ert.gr» ή «Από το http://www.ert.gr». Για οποιαδήποτε άλλη μορφή απαιτείται η έγκριση από τη Διεύθυνση Πολυμέσων της ΕΡΤ Α.Ε.. Απαγορεύεται η χρήση οποιουδήποτε λογότυπου ή άλλου εταιρικού σήματος της ΕΡΤ Α.Ε..

Δικαίωμα Διακοπής της Υπηρεσίας:

Η ΕΡΤ Α.Ε. επιφυλάσσεται του δικαιώματος να διακόψει οποτεδήποτε, κατά την απόλυτη και ελεύθερη κρίση της και χωρίς καμία προειδοποίηση, την παροχή κάποιων ή όλων των RSS feeds οποιαδήποτε στιγμή καθώς και του δικαιώματος να απαιτήσει από συγκεκριμένους χρήστες την διακοπή εμφάνισης, διανομής ή άλλης χρήσης κάποιων ή όλων των RSS feeds για οποιονδήποτε λόγο. Η ΕΡΤ Α.Ε. δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση παραβίασης από τρίτους των όρων χρήσης και της κείμενης νομοθεσίας.

Προγράμματα ανάγνωσης XML/RSS Feeds

G2Reader
Feedly
Pulse
Digg