Πρωτογενής Τομέας

Ο υφυπουργός Κώστας Σκρέκας στην 3η γιορτή Τσίπουρου

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνος Σκρέκας θα παρευρεθεί στον Ίασμο την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Τσίπουρου στις 11:00 στο νέο Δημοτικό σχολείο Ιάσμου.
Θα συμμετέχει στην ημερίδα με θέμα «Στήριξη της Αμπελοκαλλιέργειας στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη» και στο τέλος θα συνομιλήσει με το κοινό.
Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον κύριο χώρο της γιορτής , όπου θα συναντήσει παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην υπαίθρια αγορά και θα δεξιωθεί από τον Σύλλογο.

ΕΛΑΣ

Εορτασμός της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης, την Κομοτηνή, το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου, που, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Χθες το πρωί, τελέσθηκε Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Στη συνέχεια αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ και πραγματοποιήθηκε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής.

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης βραβεύτηκαν αστυνομικοί που διακρίθηκαν σε παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις μεταξύ αστυνομικών, καθώς και ο Διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γεώργιος Ζιώγας και οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της εν λόγω υπηρεσίας, για το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, την μεθοδικότητα και την επιμονή που έχουν επιδείξει στον αγώνα της καταπολέμησης των ναρκωτικών.

Επαγγελματίες-Επιχειρήσεις

Για νέο χαράτσι κάνουν λόγο οι επαγγελματίες οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν 20 ευρώ στον Ειδικό λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων ως εργοδοτική εισφορά για τους εργαζόμενους που απασχολήθηκαν με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου και μισθοδοτήθηκαν κατά το μήνα Αύγουστο, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της ημερήσιας ή μηνιαίας απασχόλησής τους.
Αυτό συνεπάγεται πως ακόμη και μία ημέρα να απασχολήθηκε κάποιος εργαζόμενος, ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να καταβάλει για λογαριασμό του τελευταίου το ποσό των 20 ευρώ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ΕπαγγελματοΒιοτεχνιών, «πρόκειται για ένα νέο χαράτσι και πως η συγκεκριμένη νομοθετική πρόβλεψη τυγχάνει παντελώς άστοχη, ενώ παράλληλα αντίκειται στους βασικούς κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και του επιχειρείν.

Κόμματα

Ε.Στυλιανίδης:ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

«Έχουμε 50 χιλιόμετρα ακτογραμμής από τα Πετρωτά ως το Φανάρι και δικαιούμαστε να αναβαθμίσουμε την παρουσία του Λιμενικού σε Μαρώνεια και Φανάρι. Θα το προσπαθήσουμε όλοι μαζί…».
Αυτός είναι και ο κοινός στόχος που έβαλε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης στη συνάντηση εργασίας που είχε με τους Λιμενικούς της Θράκης. Στη συζήτηση τέθηκε το θέμα της κάλυψης των υπηρεσιακών κενών, την αναβάθμιση της υπηρεσίας και του εξοπλισμού και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στην καλύτερη φύλαξη και ανάπτυξη των ακτών της περιοχής.
Συνέντευξη τύπου του Δ Χαρίτου στα ΜΜΕ
Συνέντευξη Τύπου του βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου θα δοθεί σήμερα στις 11.00 το πρωί στο πολιτικό του γραφείο στην Κομοτηνή.
Η συνέντευξη Τύπου γίνεται με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του πολιτικού γραφείου και με στόχο έναν σύντομο απολογισμό της μέχρι σήμερα κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας.

Ερώτηση για τους Απόστρατους Σωμάτων Ασφαλείας από Ιλχάν Αχμέτ

Άμεση ήταν η πρακτική ανταπόκριση του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ στα ζητήματα που τέθηκαν από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ροδόπης ( Η Αγ. Ειρήνη), μετά την πρόσφατη συνάντησή τους στο γραφείου του ιδίου .
Συγκεκριμένα, κατατέθηκε η ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με τη μη απόδοση της εισφοράς υπέρ συλλογικών οργάνων συνταξιούχων που θεσπίστηκε με το ν. 4387/2016.
Ο κ. Ιλχαν ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό για τους λόγους της καθυστέρησης απόδοσης της εν λόγω εισφοράς, καθώς και το χρόνο απόδοσης στον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ροδόπης, ο οποίος περιμένει αυτά τα χρήματα σχεδόν τρία χρόνια.

Ερώτηση Ιλχάν Αχμέτ και για την στελέχωση του Δήμου Αρριανών

ΕΠίσης για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια και ανταποκρινόμενος άμεσα σε αίτημα του δήμου Αρριανών, ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ επανέρχεται στο ζήτημα της στελέχωσης της τεχνικής του υπηρεσίας καταθέτοντας αυτή την φορά Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών.
Η Επίκαιρη Ερώτηση μπήκε στην ημερήσια διάταξη και απαντήθηκε από τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο την περασμένη Πέμπτη .

Αυτοδιοίκηση

Τακτική Συνεδρίαση σήμερα του Περιφερειακού Συμβουλίου

Συνεδριάζει σήμερα στις 6 το απόγευμα το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜ-Θ, με 19 θέματα την Ημερήσια διάταξη του.
Των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης θα προηγηθούν ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη, αλλά και επερωτήσεις περιφερειακών συμβούλων, όπως το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και τους διαθέσιμους πόρους του κάθετου άξονα Ξάνθης-Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων, επίσης τα νεότερα για το Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης και την επιδημία γαστρεντερίτιδας στον Εχίνο.

ΔΠΘ

TEDx νέος θεσμός υιοθετήθηκε από το Δημοκρίτειο

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καλωσορίζει για πρώτη χρονιά και θέτει υπό την αιγίδα του τον παγκόσμιο θεσμό του TEDx σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη, με κύριο σκοπό τη διάδοση και προώθηση καινοτόμων ιδεών ικανών να αποτελέσουν πρότυπα έμπνευσης.
Το θέμα του πρώτου κυρίως γεγονότος ήταν το “ATOMO” -αυτό που δεν τέμνεται-, επιλεγμένο από τη θεωρία του φιλόσοφου Δημόκριτου, θέλοντας να αποδώσει φόρο τιμής στον φιλόσοφο το όνομα του οποίου υιοθετήθηκε από το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Θράκης.
Ο Δημόκριτος, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες φιλόσοφους της αρχαίας Ελλάδας, ήταν αυτός που εισήγαγε την έννοια του ατόμου ως του πρωταρχικού υλικού στοιχείου.
Το πρώτο TEDxDUTH προσπάθησε να δώσει μια πολύπλευρη οπτική στην έννοια του ΑΤΟΜΟΥ.

Σύλλογοι

Συμμετοχή της ΕΟΔ Ροδόπης στην Άσκηση Επιβίωσης στη Θάλασσα

Στην Άσκηση Επιβίωσης στη Θάλασσα, που διοργάνωσε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, στην Αγχίαλο Μαγνησίας, συμμετείχε το Παράρτημα Ροδόπης της ΕΟΔ, το τριήμερο, 18 με 20 Οκτωβρίου 2019.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε πραγματικές συνθήκες, με 10 «ναυαγούς» μέσα σε μια πνευστή σωστική σχεδία (liferaft) για 24 ώρες. Το εγχείρημα υποστηρίχθηκε από την 111 Πτέρυγα Μάχης και την Πολεμική Αεροπορία.

Η άσκηση ήταν ενταγμένη στο 10ο ετήσιο εκπαιδευτικό τριήμερο αεροναυτικής συνεργασίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με την 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αστυνομικό Δελτίο

Σύλληψη ημεδαπού για αφαίρεση καλωδίων χαλκού

Συνελήφθη σε αγροτική περιοχή της Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 41χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε από χώρο επιχείρησης στην Κομοτηνή καλώδια χαλκού. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν σε αγρόκτημα 40 περίπου μέτρα καλωδίων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους.

Μοιράσου το άρθρο: