Για γερά νεύρα ήταν η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (NYSE), καθώς αναγκάστηκε να διακόψει τις συναλλαγές του για τουλάχιστον τρεις ώρες, όταν υπέστη τη μεγαλύτερη τεχνική διακοπή σε αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά σε σχεδόν δύο χρόνια. Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο στη Wall Street.

Η διακοπή αφορούσε ένα εσωτερικό τεχνικό θέμα και όχι επίθεση του κυβερνοχώρου, ενώ τα άλλα χρηματιστήρια λειτούργησαν κανονικά.

Το NYSE χειρίστηκε 6,12% του όγκου των μετοχών στη χώρα, κυρίως μετά την επαναλειτουργία του, σύμφωνα με στατιστική του χρηματιστηρίου BATS Global Markets, σε σχέση με έναν μέσο όρο 13,4% τον Ιούνιο.

Καθημερινά χειρίζεται πάνω από 60% του όγκου των μετοχών στον δείκτη S&P 500 στο κλείσιμο της αγοράς, αναφέρει αναλύτρια της Credit Suisse.

Πολλοί χρηματιστές είπαν ότι δεν τους επηρέασε η διακοπή γιατί υπάρχουν συνολικά 11 χρηματιστήρια στις ΗΠΑ, μαζί με πάνω από 40 ιδιωτικές εταιρείες χρηματιστηριακών συναλλαγών, οπότε η συναλλαγή μετοχών εισηγμένων στο NYSE δεν διακόπηκε.

Το τεχνικό πρόβλημα συνέβη την ίδια μέρα που μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στην Αμερική, η United Airlines, αναγκάστηκε να διακόψει όλες τις πτήσεις της για δύο χώρες, ενώ τεχνικά προβλήματα είχε και η αρχική σελίδα του ιστότοπου της οικονομικής εφημερίδας Wall Street Journal.

Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο στη Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 261,49 μονάδων (-1,47 %), στις 17.515,42 μονάδες.

Ο Nasdaq, των εταιρειών τεχνολογίας και ναυτιλίας, έκλεισε με πτώση 87,70 μονάδων (-1,75%), στις 4.909,76 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης Standard & Poor’s 500 έκλεισε με πτώση 34,65 μονάδων (-1,66%), στις 2.046,69 μονάδες.

 

Συντάκτης: Κούρτη Άννα

Μοιράσου το άρθρο: