Τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες παρακολουθούν στενά οι ΗΠΑ όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της χώρας, Τζακ Λιού.

Ο κ. Λιού δήλωσε μετά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα ότι παρακολουθεί στενά την εξέλιξη ων συνομιλιών στις Βρυξέλλες και ότι έχει ενθαρρυνθεί από τις πληροφορίες για την επίτευξη κάποιας προόδου. Ωστόσο, είναι σαφές ότι απαιτείται επιπλέον προσπάθεια, επισημαίνεται στην ανακοίνωσή του.

Ο Τζακ Λιου υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα έχει κάνει ουσιαστικές κινήσεις και έχει επιδείξει την πολιτική βούληση για την εφαρμογή δύσκολων μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι απαιτείται ευελιξία από όλες τις πλευρές.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι η επανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης απαιτεί να δειχθεί ότι ένα πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί και ότι θα ληφθούν μέτρα ώστε το χρέος να καταστεί βιώσιμο.

Ο Τζακ Λιού τονίζει ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και τις παγκόσμιας οικονομίας όλες οι πλευρές να επιτύχουν ένα εποικοδομητικό αποτέλεσμα που θα θέσει την Ελλάδα στον δρόμο των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, ενός βιώσιμου χρέους και της ανάπτυξης στο πλαίσιο της ευρωζώνης.

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Ρόιτερς

Σχετική είδηση: Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ. Τσίπρα – Τζακ Λιου

Μοιράσου το άρθρο: