(Ξένη Δημοσίευση) Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, David D. Pearce κηρύσσει την έναρξη της ημερίδας με θέμα «Entering the World of EPICTETUS» τιμώντας τα 50 χρόνια από την αιχμαλωσία του Ναυάρχου James Bond Stockdale και προβάλλοντας το βασικό ρόλο των φιλοσοφικών και ηθικών πεποιθήσεων για την Ηγεσία, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015, που πραγματοποιήθηκε, στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος. Σκοπός της Ημερίδας, η οποία διοργανώθηκε από την Σχολή Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, ήταν να παρουσιασθούν διδάγματα μέσα από την έργο του Ναυάρχου James Bond Stockdale, «Εγχειρίδιο του ΕΠΙΚΤΗΤΟΥ», αναδεικνύοντας την σπουδαιότητα και την διαχρονικότητα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων.Την έναρξη της Ημερίδας κήρυξαν ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, David D. Pearce και ο Διοικητής της ΣΕΘΑ, Αντιστράτηγος Δημήτριος Θωμαΐδης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ /STR

Με μια ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πιρς καλεί τους ευρωπαίους να προχωρήσουν σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Η θέση των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση του χρέους και πρέπει να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει στην ανάπτυξη» έγραψε ο Ντέιβιντ Πιρς.

Παράλληλα σε ανακοίνωσή του ο Αμερικανός πρέσβης επεσήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει επανειλημμένα την στήριξή τους στη θέση του ΔΝΤ το οποίο καλεί τους Έλληνες να προχωρήσουν στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις καθώς και για την ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους.

«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε την Ευρώπη, το ΔΝΤ, και την Ελλάδα να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να συμφωνήσουν σε ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα σε εύθετο χρόνο» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Ντέιβιντ Πιρς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: