Οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως φερέγγυες και διαθέτουν ρευστότητα δήλωσε η επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ντανιέλ Νουί, σε συνέντευξή της στην γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία. Οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως φερέγγυες και διαθέτουν ρευστότητα. Τα ελληνικά εποπτικά όργανα έχουν κάνει καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια για την ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα. Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής. Υπήρξαν βέβαια δύσκολες φάσεις γι αυτά τα πιστωτικά ιδρύματα, αλλά ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο καλά προετοιμασμένες για δύσκολους καιρούς όσο σήμερα,» τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ερωτηθείσα αν δημιουργεί πρόβλημα το γεγονός ότι οι απαιτήσεις του δημοσίου προς τις ελληνικές τράπεζες ξεπερνούν το 40% του μετοχικού κεφαλαίου τους, η κ Νουί σημείωσε ότι «αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό θέμα, αλλά ένα γενικό θέμα».

Σημειώνεται ότι τόσο η Νουί όσο και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΚΤ έχουν δηλώσει κατά καιρούς ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι φερέγγυες.

Οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να είναι φερέγγυες και να έχουν επαρκή ενέχυρα για να έχουν πρόσβαση στο μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA) της ΕΚΤ.

Μοιράσου το άρθρο: