Ανάσα σε περισσότερους από 100.000 δανειολήπτες που έχουν ενταθεί στο νόμο Κατσέλη και περιμένουν την εκδίκαση των αιτήσεων τους δίνει η παράταση έως τις 30 Μαΐου της προθεσμίας για να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του φακέλου τους. Η προθεσμία έληγε στις 19 Φεβρουαρίου και όσοι δεν προλάβαιναν έβγαιναν έξω από τη ρύθμιση.

«Η κυβέρνηση θα επιμείνει κατά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για τη μόνιμη εξαίρεση από τις μεταβιβάσεις σε funds των μη εξυπηρετούμενων δανείων με υποθήκη την κύρια κατοικία», δήλωσε στην Ημερησία ο υπουργός Οικονομίας Γιωργός Σταθάκης και πρόσθεσε «Ζητούμενο είναι το τραπεζικό σύστημα να αρχίσει να χρηματοδοτεί και πάλι ομαλά την πραγματική οικονομία. Αυτό προϋποθέτει την αποσυμφόρηση του Τραπεζικού συστήματός .Ταυτόχρονα όμως θέλουμε να προστατεύσουμε τις κοινωνικά ευαίσθητες κατηγορίες δανείων από επιθετικές πρακτικές».

Η διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης εκτός από την ομπρέλα προστασίας για τους οικονομικά αδύναμους δανειολήπτες περιλαμβάνει την παράταση για 3 χρόνια της διευθέτησης των κόκκινων δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τα 100 δισ ευρώ φτάνουν τα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων στις Τράπεζες. 10 δισ τα καταναλωτικά, 28 τα στεγαστικά , 20 των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και 40 των μεγάλων επιχειρήσεων .

Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα
ΡΕΠΟΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΓΡΥΛΛΑΚΗΣ

Μοιράσου το άρθρο: