Φωτο Αρχειου

Με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο ξεκινούν αύριο οι εργασίες του 19ου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης -του «ρωσικού Νταβός» όπως χαρακτηρίζεται πλέον τα τελευταία χρόνια-στο οποίο θα φθάσει αύριο το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής κυβερνητικής αντιπροσωπείας.

Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, διεξάγεται από το 1997 με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, επικεφαλής των μεγαλύτερων εταιρειών και οικονομικών εμπειρογνωμόνων από όλο τον κόσμο. Πέρυσι τις εργασίες του Φόρουμ παρακολούθησαν 4.700 προσκεκλημένοι από 73 χώρες. Στο περιθώριο του Φόρουμ υπογράφηκαν μάλιστα 102 συμβάσεις και οικονομικές συμφωνίες, συνολικού ύψους 273 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην πρωτεύουσα του ρωσικού Βορρά έχουν ήδη φθάσει δεκάδες Έλληνες επιχειρηματίες από τους σημαντικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Στην Αγία Πετρούπολη αναμένεται αύριο το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος θα συναντηθεί επίσης και με άλλους ξένους ηγέτες, αλλά και τους πρώην πρωθυπουργούς της Γαλλίας και της Ιταλίας, Φρανσουά Φιγιόν και Ρομάνο Πρόντι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης θα μετάσχει σε συζήτηση με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών Μαξίμ Σόκολωφ με θέμα «Ελλάδα -Ρωσία: Νέα εποχή οικονομικής συνεργασίας στο σταυροδρόμι των ηπείρων».

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος χαρακτήρισε την ελληνική συμμετοχή στο Φόρουμ «μια εξαιρετική, αν όχι ιστορική ευκαιρία, για την ενίσχυση της ελληνορωσικής συνεργασίας και των σχέσεων με τις άλλες χώρες BRICS». Ο κ. Ησυχος που είναι και πρόεδρος της Ρωσο-ελληνικής διακρατικής επιτροπής, σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά θα μπορέσει να ωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από τις συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, αλλά και τις διμερείς συνομιλίες που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

«Γι ‘αυτό και πιστεύω ότι ανοίγουμε έναν νέο δρόμο και θα πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτόν» σημείωσε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι η συνεργασία της Ελλάδας με χώρες BRICS μπορεί να επεκταθεί στους τομείς των μεταφορών, της βιομηχανίας τροφίμων, του τουρισμού και στη δημιουργία μικτών ελληνικών-ρωσικών επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Ρωσία.

Μοιράσου το άρθρο: