Αισιόδοξος με την οργανωτική δομή και την λειτουργία των τεχνικών κλιμακίων στην πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκελίδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου τύπου του υπουργείου Οικονομικών, μένουν κάποια μικρά ζητήματα που είναι προς επίλυση για να τελειώσουν τα πρώτα προαπαιτούμενα, χαρακτηρίζονται όμως αντιμετωπίσιμα.

Ερωτηθείς για την διαφωνία που έχει προκύψει με όσους ενταχθούν στο «νόμο Κατσέλη» για τη ρύθμιση των δανείων τους, ο Ε. Τσακαλώτος δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά δέχεται να είναι πιο αυστηρό το κόστος για όποιον μπει στο σύστημα. Αυτό που μένει να συμφωνηθεί είναι για πόσο χρονικό διάστημα θα ισχύσει το νέο νομοσχέδιο. «Σε αυτό μπορούμε να είμαστε πιο ευέλικτοι. Στα κριτήρια, όμως, υπάρχει μεγάλη διαφορά. Είτε στα οικονομικά, είτε στην αξία του σπιτιού. Εκεί ακόμη υπάρχει διαφορά» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ερωτηθείς για το αν το νομοσχέδιο που αφορά τα κόκκινα δάνεια μπορεί να πάει στα επόμενα προαπαιτούμενα, ο Ε. Τσακαλώτος ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ αναφορικά με το θέμα του ΦΠΑ δήλωσε πως πρέπει να αντιμετωπιστεί στο άμεσο μέλλον. Ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να απαντήσει στο αν είναι πιθανή η έγκριση εκταμίευσης της δόσης των 2 δισ. για την επόμενη εβδομάδα.

Μοιράσου το άρθρο: