Ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της μοιάζουν σήμερα να βρίσκονται πιο κοντά σε μια συμφωνία και πρόσθεσε ότι έχει κρίσιμη σημασία η χώρα να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι πιστωτές της να συμφωνήσουν ότι το χρέος της, που δεν είναι βιώσιμο, πρέπει να αναδιαρθρωθεί εν μέρει.

Ο Λιού διατύπωσε την εκτίμηση ότι η αμερικανική οικονομία δεν αναμένεται να υποστεί «μεγάλες αναταράξεις» εάν οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της δεν πάνε καλά.

«Αν δείτε τη πρόταση που είναι στο τραπέζι από χθες το βράδυ, βεβαίως φαίνεται ότι έχουν πλησιάσει περισσότερο (σε μια συμφωνία) σήμερα«, δήλωσε ο Λιού σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ιστότοπος Politico.

«Έχει κρίσιμη σημασία η Ελλάδα να κάνει πολύ δύσκολα βήματα, και αυτό συμπεριλαμβάνει δύσκολες δημοσιονομικές πολιτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της«, είπε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ. «Ο στόχος για την Ελλάδα είναι να βρεθεί σε μια θέση από την οποία θα κάνει βιώσιμο το χρέος της και θα επανέλθει στην ανάπτυξη«, πρόσθεσε ο Τζακ Λιού.

Οι πιστωτές της Ελλάδας στην ευρωζώνη πρέπει να καταλάβουν ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος «με την παρούσα μορφή του δεν είναι βιώσιμο. Πιστεύω πράγματι ότι υπάρχει ανάγκη να υπάρξει κάποια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους… Η ουσία είναι ότι το βάρος για τις ταμειακές ροές θα πρέπει να αλλάξει«, επέμεινε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: