Σύντομη Ενημέρωση από τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

 

  • Στη φάση της υλοποίησης περνά η Πανεπιστημιούπολη Κοζάνης, μετά την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρο Καρυπίδη της αναλυτικής διακήρυξης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 48,6 εκατομμυρίων ευρώ. Το άνοιγμα των προσφορών ορίστηκε για τις 23 Φεβρουαρίου 2016.

 

  • Δραματική παραμένει η κατάσταση στην περιοχή της Ειδομένης, όπου προσέρχονται καθημερινά πρόσφυγες με στόχο να διέλθουν της συνοριακής γραμμής συνεχίζοντας το μακρύ ταξίδι τους προς την Βόρεια Ευρώπη. Όπως δήλωσε μιλώντας χθες στην ΕΡΤ Κοζάνης ο συντονιστής των Γιατρών χωρίς Σύνορα στην Ειδομένη, Αντώνης Ρήγας, είναι απαραίτητη η στήριξη των προσφύγων, κυρίως με αδιάβροχα, κάλτσες και παπούτσια, αλλά και με τρόφιμα μακράς διάρκειας.

 

  • Η σύμπραξη  της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, του Επιμελητηρίου και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς και η δημιουργία σχήματος για την υλοποίηση και τον σχεδιασμό δράσεων με σκοπό την  αρτιότερη αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων στις επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζόμενους σε αυτές,  αποφασίστηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας.

 

  • Τρεις επιχειρήσεις από την Δυτική Μακεδονία, επιλέχθηκαν ως δικαιούχοι των  κουπονιών καινοτομίας για την βιώσιμη μόχλευση της βιομάζας και την χρήση της παραγωγής ενέργειας, έπειτα από ευρωπαϊκή διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη της Ισπανίας.

 

  • Κάλεσμα στους γεωργοκτηνοτρόφους της περιοχής να συμμετέχουν στο Παναγροτικό Συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη στις 11.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Κοζάνης απηύθυνε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης το μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης κ. Αβραάμ Εγρές.

 

  • Τη δυσαρέσκεια του, για τη στασιμότητα στο θέμα του Παιδικού σταθμού της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, εκφράζει σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ, Μανόλη Παναγιωτάκη, το Περιφερειακό Σωματείο Ενέργειας ΔΕΗ «Σπάρτακος». Η εν λόγω δομή, παραμένει κλειστή, αφού, τα συμφωνηθέντα μεταξύ της ΔΕΗ και του Δήμου Εορδαίας, δεν τηρήθηκαν μέχρι σήμερα.

 

  • Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρο Καρυπίδη η «κήρυξη» του αγροκτήµατος της Πηγαδίτσας Γρεβενών υπό εκούσιο αναδασμό. Με την πράξη αυτή θα ξεκινήσει και επίσημα η διερεύνηση για τον αριθμό των κτηματιών της Πηγαδίτσας, που θέλουν τον αναδασμό.

 

  • Ασφαλιστικά μέτρα  στο Πρωτοδικείο Κοζάνης, εναντίον δύο Σωματείων, που συμμετείχαν στις πρόσφατες διαδικασίες, του 26ου Έκτακτου Εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, κατέθεσε η παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία», κάνοντας λόγο για νοθεία στις εκλογές και αμφισβητώντας την νομιμότητα των εκπροσώπων τους.

 

  • Ημερίδα με θέμα «Ψηφιακή βιβλιοθήκη ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά.
  • Εκδήλωση με τίτλο «Στοχεύω εναντίον της κλιματικής αλλαγής – Αφήνω το δικό μου αποτύπωμα στον πλανήτη» διοργανώνει η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης αύριο Παρασκευή 27 και την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Κοζάνης.

 

  • Χέρι αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, απλώνουν μαθητές της Εθελοντικής ομάδας του Επαγγελματικού Λυκείου Άργους Ορεστικού, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα ρούχα) για να καλύψουν  βασικές τους ανάγκες. Η  συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας  θα γίνεται έως την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου,  σε καθημερινή βάση και σε ώρες λειτουργίας του σχολείου.

 

  • Ανοίγει τις πύλες του, ανεπίσημα την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 στο εκθεσιακό κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο με την ονομασία «Το Δάσος των Ξωτικών» το οποίο θα λειτουργήσει μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου. Τα επίσημα εγκαίνια ορίστηκαν για την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.

 

  • Σε νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια θα κατατεθούν οι τελικές προτάσεις συλλόγων και εθελοντικών ομάδων για τη συμμετοχή τους στις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Πάρκου που βρίσκεται απέναντι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σερβίων.
  • Εορτή του Αγίου Στυλιανού σήμερα και στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό των Αγίων Αναργύρων Κοζάνης τελείται αυτή την ώρα Θεία Λειτουργία, ενώ στις 5 το απόγευμα, θα τελεστεί Ιερό Ευχέλαιο. Αυτή την ώρα τελείται Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Στυλιανού στην περιοχή Κυδωνιές της πόλης της Κοζάνης, ενώ στις 6 το απόγευμα στο κτήριο της Στέγης Παιδιού Κοζάνης “Ο Άγιος Στυλιανός”, θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση για τους πρωτεργάτες και συμπαραστάτες στο έργο που επιτελεί η Στέγη από το 1960 μέχρι σήμερα.
  • Την ταινία “The cut” του  Fatih Akin θα προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Καστοριάς σήμερα Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στις 9:30 το βράδυ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου (Μητροπόλεως 60) .

 

  • Διακοπή τηλεθέρμανσης στις οδούς Μακρυγιάννη, Δημοκρίτου, Ραγιάννη, Πυθαγόρα, Ακροπόλεως, Σωκράτους, Μιαούλη και Αριστείδους στην Κοζάνη θα πραγματοποιηθεί σήμερα έως τις 6 το απόγευμα.
  • Την ήττα γνώρισαν χθες και οι τρεις ομάδες της Δυτικής Μακεδονίας στην 12η εμβόλιμη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στο ποδόσφαιρο. Ο Εορδαϊκός έχασε στην Πτολεμαΐδα από τον Άρη με 2-1, η Θύελλα Φιλώτα ηττήθηκε στην έδρα της από τη Δόξα Δράμας με 1-0 και η Κοζάνη γνώρισε την ήττα στο Κιλκίς από τον Εθνικό Αγιονερίου με 3-0.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος