Εντοπίστηκε, χθες το πρωί, σε περιοχή των Καλαβρύτων, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Συνελήφθησαν οι δύο καλλιεργητές της φυτείας στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για καλλιέργεια ναρκωτικών, ενώ σε σωματικό έλεγχο που τους ενήργησαν οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν δυο κινητά τηλέφωνα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε ορεινή δασική περιοχή των Καλαβρύτων, οργανωμένη φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από 91 δενδρύλλια, το ύψος των οποίων έφτανε τα τρία μέτρα.

Στον χώρο της φυτείας,  βρήκαν και κατέσχεσαν ένα λάστιχο ποτίσματος, το οποίο μέσω δύσβατου μονοπατιού, μήκους 70 μέτρων, κατέληγε σε βρύση, που βρισκόταν στην αυλή της οικίας ενός από τους δράστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαβρύτων, ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο θα αποκόμιζαν από την παράνομη δράση τους, εκτιμάται στις 150.000 ευρώ περίπου.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

 

Μοιράσου το άρθρο: