Αγρίνιο:Ανάδειξη και Μεταποίηση του κάστανου

Στο Άνω Κεράσοβο Αιτ/νιας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την  καλλιέργεια της καστανιάς στο πλαίσιο του προγράμματος με γενικό τίτλο «Τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα στο Δήμο Αγρινίου: ανάδειξη και αξιοποίηση»
Διοργανώθηκε από τη Δ/νση Δασών, το Δασαρχείο Μεσολογγίου και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου και Ναυπακτίας «H Ένωση».

Αγρίνιο:Ανάδειξη και Μεταποίηση του κάστανου Η επιστημονική ομάδα του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου κ Β. Καραπαπά, κ Β.Χατζηαγάπη κ Π. Σούμπασης, κ. Ζ.Χρυσικός και κ. Δ. Παπαβασίλη ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για το πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου,  αναφέρθηκαν στις σημαντικότερες ασθένειες και εχθρούς της καστανιάς και διανεμήθηκε ερωτηματολόγιο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή με την καλλιέργεια.
Ειδικότερα η γεωπόνος κ. Καραπαπά μίλησε για την επιζήμια ασθένεια της καστανιάς, τη μελάνωση, ενώ ζητήθηκε από τους παραγωγούς να μην πραγματοποιούν ψεκασμούς στις καστανιές τους με χρήση εντομοκτόνων την περίοδο της εξαπόλυσης και  να αποφεύγουν τη μεταφορά του εντόμου με τα μολυσμένα δενδρύλλια/εμβόλια.

Αγρίνιο:Ανάδειξη και Μεταποίηση του κάστανουΟ Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης  Σπυρίδων Φλώρος ο οποίος επισήμανε ότι ο Δήμος Αγρινίου με το επιστημονικό γεωτεχνικό προσωπικό του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής επιδιώκει τη συνεχή επιστημονική ενημέρωση για την παραγωγή, συλλογή, παρασκευή,προετοιμασία και συντήρηση των τοπικών προϊόντων με στόχο τη διατήρηση των τοπικών προϊόντων και παραδόσεων.
Η ενημέρωση επικεντρώθηκε και στην κατεύθυνση της μεταποίησης έτσι ώστε το προϊόν να πάρει την υπεραξία που του αναλογεί και να επεκταθεί και στις άλλες του μορφές προς τους καταναλωτές, όπως πχ. κρέμα κάστανου η οποία γίνεται εισαγωγή από την Ιταλία. Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αγρινίου «Τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα στο Δήμο Αγρινίου: ανάδειξη και αξιοποίηση» που περιλαμβάνει επιμορφωτικά σεμινάρια και άλλες δράσεις σχετικά με τα τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα και την προώθηση τους σε ομάδες  παραγωγών και σχολεία.

Στόχος του προγράμματος είναι να προωθηθεί η αξία των τοπικών προϊόντων στην υγεία των πολιτών και των παιδιών, καθώς και οι επιστημονικές γνώσεις και οι παραδόσεις για την παραγωγή, συλλογή, παρασκευή, προετοιμασία και συντήρησή τους.

Νίκη Παπαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος