Η  Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου  διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτώβρη ένα διήμερο πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο και την πόλη.

Το Σάββατο θα γίνει για δεύτερη φορά στην πόλη το «Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού», που αναφέρεται στην ιστορία της πόλης .

«Το Kυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού» ένα παιγνίδι για μεγάλα και μεγαλύτερα παιδιά και μια ευκαιρία να ξανανιώσουμε ξεχασμένα συναισθήματα και μια αθωότητα που μας έχει λείψει. Μια ευκαιρία να μάθουμε για την ιστορία της πόλης του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής! Το παιγνίδι στηρίζεται στη βοήθεια που παρέχει η Επιτροπή της Σχολής Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας», τα μέλη της οποίας διέθεσαν πολύ χρόνο και κατέβαλαν πολύ κόπο για να επιλεγούν τα σημεία της πόλης που ενδιαφέρουν το παιχνίδι και να στηθούν οι γρίφοι εντοπισμού τους.

Το παιχνίδι διαδραματίζεται στην πόλη μας, αναδεικνύει ιστορικά στοιχεία της περιοχής και όχι μόνο. Ένα παιχνίδι γρίφων, δοκιμασιών, εξυπνάδας, ταχύτητας, τύχης και πολλών άλλων… Η παραπλάνηση, η μυστικότητα, η απόκρυψη, η  ίντριγκα, η εξάσκηση σώματος και πνεύματος, η κατασκοπία είναι τα απαραίτητα συστατικά ενός Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού.

Ξεχνάμε την ευγενή άμιλλα, αγωνιζόμαστε για τον εαυτό μας και την  ομάδα μας!

  • Στο παιχνίδι μπορούν να πάρουν μέρος άτομα ηλικίας πάνω από 13 ετών.
  • Συγκροτήστε την δική σας ομάδα (από 3 έως 8 άτομα). Δώστε ένα όνομα και ένα χρώμα στην ομάδα σας και προσδιορίστε τον αρχηγό της, που θα αναλάβει όλες τις επικοινωνίες με την οργανωτική επιτροπή.
  • Οι μετακινήσεις που γίνονται από τις ομάδες πραγματοποιούνται με δική τους επιλογή και δική τους ευθύνη. Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας πρέπει οπωσδήποτε να τηρείται και εφόσον διαπιστωθεί κάποια παρατυπία από κάποιο παίχτη, μπορεί να οδηγήσει σε άμεση αποβολή της αντίστοιχης ομάδας.
  • Οι ομάδες που θα καταστρέψουν οποιοδήποτε στοιχείο για να εμποδίσουν τις υπόλοιπες ομάδες να συνεχίσουν το παιχνίδι, αποκλείονται αμέσως.
  • Η Οργανωτική Επιτροπή είναι αρμόδια για επίλυση κάθε ένστασης ή διαφωνίας που μπορεί να προκύψει.
  • Απαραίτητα σύνεργα: άνετα ρούχα, μολύβι και χαρτί, φωτογραφικές μηχανές, κράνος για τους μηχανόβιους,  ταμπλέτες ή φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές για τις έρευνές σας και οπωσδήποτε κινητό τηλέφωνο.

Ημέρα διεξαγωγής του κυνηγιού το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 και ώρα έναρξης 11.00 το πρωί, στην είσοδο του Παπαστρατείου Μεγάρου, όπου θα γίνει η πρώτη συνάντηση με την Οργανωτική Επιτροπή. Εκεί θα δοθούν στις ομάδες οδηγίες για το παιχνίδι και θα λυθούν τυχόν απορίες.

  • Σταθμοί σε αυτό το ταξίδι είναι άλλοτε οι σπαζοκεφαλιές, οι γρίφοι σε μορφή rebus, σταυρόλεξου, ερωτήσεων, φωτογραφίας, ιστοσελίδας και άλλοτε οι συνετές αποφάσεις, οι δεξιότητες, η ευστροφία, η ταχύτητα.

Κάθε δραστηριότητα, γρίφος, κουίζ κι οτιδήποτε άλλο ζητηθεί από τους παίκτες των ομάδων βαθμολογείται. Σκοπός λοιπόν των ομάδων είναι να μαζέψουν όσους περισσότερους πόντους μπορούν.

  • Τρόπος βαθμολογίας: Κάθε γρίφος που θα λυθεί σωστά χωρίς βοήθεια, θα βαθμολογείται με 10 βαθμούς. Κάθε γρίφος που θα λυθεί σωστά, με βοήθεια που θα ζητηθεί, θα βαθμολογείται με 5 βαθμούς. Κάθε λανθασμένη λύση γρίφου χωρίς βοήθεια, θα βαθμολογείται με 0 βαθμούς και κάθε λανθασμένη λύση γρίφου, με βοήθεια που θα ζητηθεί θα βαθμολογείται με -5 βαθμούς. Οι λύσεις των γρίφων θα υπάρχουν κατατεθειμένες στην Οργανωτική Επιτροπή, πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Ομοίως κάθε εμφανώς επιτυχημένη εκτέλεση δραστηριότητας θα βαθμολογείται με 10 βαθμούς.
  • Το παιχνίδι θα τελειώσει στις 17.00. Οι ομάδες μπορούν από τις 17.00 έως τις 17.15 να παραδώσουν ότι τους ζητηθεί από τις δοκιμασίες ή να αποδείξουν τις λύσεις των γρίφων. Εννοείται ότι κερδίζει η ομάδα με τους περισσότερους πόντους. Σε περίπτωση ισοβαθμίας κερδίζει η ομάδα που παραδίδει πρώτη.

Την Κυριακή 20 Οκτώβρη θα γίνει για τέταρτη φορά η εκδήλωση «Τρέχω, Βαδίζω, Ποδηλατώ στην πόλη μου» στην κεντρική πλατεία Αγρινίου και ώρα 11:00πμ. Ο αγώνας απευθύνεται σε κάθε πολίτη της πόλης μας, οποιασδήποτε ηλικίας, σε ομάδες, συλλόγους και οικογένειες. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να διαβούμε τους δρόμους της πόλης μας τρέχοντας, βαδίζοντας, ποδηλατώντας και διασκεδάζοντας. Όλοι μαζί ένας αγώνας, μια γιορτή, μία ανάσα, μια Πόλη!!!

Στη φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί και παιδικός αγώνας δρόμου για μαθητές και μαθήτριες της Α ́-Β ́-Γ ́ και Δ ́ τάξης του Δημοτικού Σχολείου απόστασης 800μ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

Στις 10.50πμ θα δοθεί η εκκίνηση για τους μικρούς μαθητές, στις 11.00 πμ για τους ποδηλάτες και στις 11.05πμ θα ξεκινήσουν οι δρομείς και οι περιπατητές.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:

Η κεντρική πλατεία του Αγρινίου θα είναι η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Στους αγώνες μπορούν να συμμετάσχουν άτομα κάθε ηλικίας, εφόσον είναι υγιή. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η κατάθεση στη γραμματεία των αγώνων υπεύθυνης δήλωσης υπογεγραμμένη από τον συμμετέχοντα ή από τον κηδεμόνα εάν πρόκειται για ανήλικο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή από την Πέμπτη17/10/2019 έως το Σάββατο 19/10/2019 και ώρες 18:00-20:00 στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Θα υπάρχει η δυνατότητα για περιορισμένο αριθμό εγγραφών μέχρι μία (1) ώρα πριν την εκκίνηση των αγώνων. Σε κάθε περίπτωση οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν έως τον αριθμό των1000 δηλωθέντων ατόμων.

ΕΠΑΘΛΑ:

Οι αγώνες (ποδηλασία, τρέξιμο, βάδισμα) και ο μικρός αγώνας των μαθητών και μαθητριών, θα έχουν μη συναγωνιστικό χαρακτήρα, επειδή ο κύριος σκοπός της διοργάνωσης είναι η συμμετοχή. Σε όλους τους τερματίζοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια (με την προϋπόθεση ότι έχουν εγγραφεί).Θα δοθεί τιμητικός έπαινος στις ομάδες που θα δηλώσουν περισσότερα από δεκαπέντε (15)άτομα.

Ειρήνη Μαραγκού

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: