Παρουσία του προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασ.Κροκίδης και τοπικών φορέων εγκαινιάσθηκε το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου ( open Mall ) στην Αλεξανδρούπολη.
Η Αλεξανδρούπολη περιλαμβάνεται στις έξι πόλεις της Ελλάδας που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση και ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης ανέλαβε να την υλοποιήσει, με στόχο την οργανωμένη και συστηματική προβολή και ανάδειξη του εμπορικού κέντρου της πόλης και των επιχειρήσεων , σε ενιαίο κέντρο με δυνατότητες που θα συνδυάζουν το πολιτιστικό ενδιαφέρον με την ψυχαγωγία, το αγοραστικό όφελος και την ποιοτική εξυπηρέτηση των καταναλωτών, μέσα από συντονισμένες ενέργειες επικοινωνίας και ενημέρωσης.

Στο κέντρο της πόλης λειτουργεί το κεντρικό ψηφιακό πληροφοριακό σύστημα με τεχνολογία φυσικής κίνησης (Nevma). Οποιαδήποτε ώρα κάθε κάτοικος ή επισκέπτης της πόλης, μπορεί να ενημερωθεί για τα εμπορικά καταστήματα, τις τρέχουσες προσφορές τους, τα μέσα μεταφοράς, τα τουριστικά σημεία ενδιαφέροντος αλλά και να παίξει διαδραστικά παιχνίδια με απλές κινήσεις των χεριών του.

«Διαμορφώνουμε ένα σύγχρονο ,αναβαθμισμένο αστικό περιβάλλον ,φιλικό στις νέες τεχνολογίες με παροχή ισχυρού δωρεάν internet στους χρήστες της αγοράς,» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ.Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και τόνισε πως «πρόκειται για ένα πρότζεκτ δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να μείνει στην συμβατική και τυπική ολοκλήρωση του όπως απαιτούνταν από το συγχρηματοδοτούμενο από Ελλάδα και Ευρωπαική Ένωση πρόγραμμα ενίσχυσης.»

« Συνδέουμε το παραδοσιακό εμπόριο και το επεκτείνουμε στο ηλεκτρονικό εμπόριο, στο διαδικτυακό ,» σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κροκίδης και τόνισε πως, αυτό το πρόγραμμα θα έχει συνέχεια, θα βελτιωθούν οι αδυναμίες του και θα προστεθούν πολλά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

EΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη:Όλγα Ορφανίδου

Μοιράσου το άρθρο: