Την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, επισκέφθηκε το Σάββατο  ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού.Ο κ.Γιώργος Διδασκάλου παρέστη  σε προγραμματισμένη  συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη και στελέχη της Περιφέρειας.

Η συνάντηση περιέλαβε μία συνολική συζήτηση για τα έργα στον τομέα του Πολιτισμού που είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», τις προτεραιότητες που τίθενται, καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Το Υπουργείο Πολιτισμού δίνοντας μάχη με τον χρόνο αναλαμβάνει εξ΄ολοκλήρου τις μελέτες και τις εργασίες  προκειμένου να αξιοποιηθούν τα 5 εκατομμύρια από το  ΕΣΠΑ και η αποκατάσταση του θεάτρου Απόλλων να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2023.

« Το θέατρο Απόλλων είναι ένα εμβληματικό μνημείο για την Πάτρα που θέλουμε να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν και να παραδοθεί στην τοπική κοινωνία» τόνισε ο κος Διδασκάλου. «… είμαστε υποχρεωμένοι να μην χάσουμε άλλο χρόνο αλλά ούτε ένα ευρώ που μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος της περιοχής και της κοινωνίας της» απάντησε ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Σύντομα θα υπογραφεί τριμελές σύμφωνο από το Υπουργείο, την Περιφέρεια και το Δήμο που θα ξεκαθαρίσει τις αρμοδιότητες και θα δημιουργήσει μια  Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.

Εκτός από το θέατρο «Απόλλων» με τον κο Διδασκάλου συζητήθηκαν και πολλά άλλα έργα που αφορούν την Δυτική Ελλάδα. Μεταξύ άλλων οι εργασίες στο κάστρο της Πάτρας, η μετατροπή των καπναποθηκών  Παπαπέτρου  στο Αγρίνιο σε μουσείο κ.α.

Αθανασία Σταμοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: