Χανιά: Χάρισε μια κιθάρα σ’ έναν κρατούμενο

Μήνυμα ανθρωπιάς μέσω της μουσικής στέλνει μία πρωτότυπη δράση πολιτισμού που έχει ως αποδέκτες τους κρατούμενους των φυλακών Χανίων.

Πρόκειται για τη δράση: “Χάρισε μια κιθάρα σ’ έναν κρατούμενο”, η οποία ξεκίνησε πρόσφατα από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας και τον ραδιοφωνικό σταθμό “Δίκτυο fm 91,5” και συνεχίζεται έως τις 17 Ιουνίου. Ο σκοπός είναι να συγκεντρωθούν κιθάρες ώστε να ξεκινήσουν μαθήματα εκμάθησης μέσα στο Κατάστημα Κράτησης “Κρήτη 1”.

Χανιά: Χάρισε μια κιθάρα σ’ έναν κρατούμενο

Οπως σημειώνουν οι διοργανωτές, «ο εγκλεισμός είναι εκ των πραγμάτων μια δύσκολη συνθήκη οπότε θεωρούμε ότι η συνάντησή μας με τους εγκλείστους με αφορμή την εκμάθηση κιθάρας δίνει τη δυνατότητα αφενός να κατανοήσουμε την καθημερινότητα της φυλακής και αφετέρου να την κάνουμε λίγο πιο όμορφη σε μια οριζόντια και πιο ανθρώπινη συνάντηση με τους εγκλείστους».

Χανιά: Χάρισε μια κιθάρα σ’ έναν κρατούμενο

Ηδη, έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον από καλλιτέχνες, όπως ο τροβαδούρος Θανάσης Γκαιφύλιας, ο οποίος έδωσε την πρώτη κιθάρα, ο τραγουδοποιός Δημήτρης Καρράς κ.ά. – Μαρίνα Μανδακάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος