Χανιά: “Πατρίδες” από τους Vamos Ensemble την Κυριακή (audio)

Τη μουσική παράσταση “Πατρίδες” θα παρουσιάσει την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, το μουσικό σχήμα Vamos Ensemble. Μαζί τους στο τραγούδι η Ιωάννα Φόρτη και σε έκτακτη συμμετοχή ο διεθνούς φήμης μουσικός Δημήτρης Ψώνης στο περσικό σαντούρι.

Η συναυλία θα περιλαμβάνει τραγούδια και μουσικές για πατρίδες ιδιαίτερες, διαφορετικές για τον καθένα μας, αυτές που αναζητάμε ή που βρίσκουμε, αυτές που είναι μέσα μας, τόπους και ανθρώπους που μας κάνουν να νιώθουμε “πατρίδα”, την ανάγκη μας για ό,τι εννοεί κανείς πατρίδα. Το “Vamos Ensemble” έχει ήδη μια πολύ σημαντική παρουσία στη μουσική σκηνή της Κρήτης. Είναι ένα δεκαπενταμελές σχήμα με όψη και σύνθεση συμφωνικής ορχήστρας που έχει τη δυνατότητα να προσεγγίζει ιδιώματα και να ερμηνεύει μουσικές από όλον τον κόσμο μέσα από τον πολύ ιδιαίτερο «προσωπικό» του ήχο.

Χανιά: “Πατρίδες” από τους Vamos Ensemble την Κυριακή (audio)Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων ο μουσικός του σχήματος Κώστας Κεχράκος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η μουσική συνάντηση της Κυριακής έχει σαν θέμα της τις «Πατρίδες», αλλά δεν έχει να κάνει με χώρες και σύνορα. Είναι πατρίδες της ψυχής, τόποι, άνθρωποι και πολιτισμοί, που έχουμε γνωρίσει.
Χανιά: “Πατρίδες” από τους Vamos Ensemble την Κυριακή (audio)Ο Κώστας Κεχράκος αναφέρθηκε στις δυσκολίες και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το μουσικό σχήμα Vamos Ensemble, αλλά πρόσθεσε ότι έχει βρεθεί ο κοινός τόπος μεταξύ των μουσικών, που είναι η αγάπη για τη μουσική, η αγάπη γι’ αυτό που κάνουν.

Ενορχηστρώσεις, διεύθυνση ορχήστρας: Θανάσης Παπαθανασίου.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Κεχράκος.
Επιμέλεια οργάνωσης: Νίκος Φραγκιαδάκης
Προπώληση: 8 €. Είσοδος: 10 €. Φοιτητικό: 5 €.
Σημεία Προπώλησης: Βιβλιοπωλείο Πετράκη (Χατζημιχάλη Γιάνναρη 68). Καφενείο «Μικρό Καφέ» (Ακτή Μιαούλη 6).
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6973215114.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Κώστας Κεχράκος:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος