Κρήτη: Ανοικτοί οι δρόμοι – Προσοχή συνιστά η Πολιτική Προστασία (audio)

Ανοιχτός είναι από σήμερα και ο τελευταίος δρόμος στην Κρήτη που παρέμενε κλειστός μετά και την πρόσφατη κακοκαιρία. Από το πρωί έχει δοθεί στην κυκλοφορία η επαρχιακή οδός Χανίων – Ομαλού, στις θέσεις Λάκκοι και Πέτρα Σελί. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Χανίων ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας, Τάσος Κουρουπάκης ο δρόμος θα δοθεί κανονικά στην κυκλοφορία αργά το μεσημέρι, ενώ απεύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς υπάρχει μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας, η οποία χρησιμοποιείται για την κάλυψη έκτακτων αναγκών της περιοχής.

Σύμφωνα με το ίδιο, ο όγκος του χιονιού είναι τεράστιος, ενώ λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών κατά τη διάρκεια της νύχτας, σχηματίζεται πάγος σε πολλά σημεία του οδοστρώματος. Επομένως, όσοι σκοπεύουν να μετακινηθούν προς τον Ομαλό ή προς άλλες χιονισμένες περιοχές, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί πλήρως και ότι υπάρχουν κίνδυνοι και εκπλήξεις στο οδικό δίκτυο.

Αργά χθες το απόγευμα αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στις περιοχές του Ομαλού και της Αγ. Ρουμέλης. Και οι δύο περιοχές αντιμετώπιζαν πρόβλημα ηλεκτροδότησης από την περασμένη Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου. Στην Αγία Ρουμέλη αντικαταστάθηκε ο στύλος που είχε υποστεί ζημιές από κεραυνό και είχε ως αποτέλεσμα ο οικισμός να μείνει χωρίς ρεύμα. Συνεργείο της ΔΕΗ βρέθηκε από χθες το πρωί στον Ομαλό και τις απογευματινές ώρες αποκατέστησε το ρεύμα στην περιοχή.

Καλά στην υγεία τους, εξάλλου, είναι οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι είχαν αποκλειστεί λόγω του χιονιά στα Ανώγεια στον Ψηλορείτη.

Η δημοτική αρχή των Ανωγείων και η περιφέρεια Κρήτης, με τη βοήθεια των κατοίκων, κατάφεραν να κρατήσουν το οδικό δίκτυο προς το χωριό και τις γύρω περιοχές ανοιχτό.
Ωστόσο σύμφωνα με το μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα τα προγνωστικά μοντέλα άρχισαν ήδη να επιβεβαιώνουν την τάση για την εκ νέου εισβολή μίας πολύ ψυχρής αέριας μάζας από τα Βόρεια, η οποία θα επηρεάσει υπό μορφή χιονιά ολόκληρη την Ελλάδα από την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου.

Το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει και την Κρήτη από το Σάββατο 7 Ιανουαρίου με κύρια χαρακτηριστικά και πάλι τα χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές , τους πολύ Ισχυρούς έως Θυελλώδεις Βόρειους ανέμους και την αισθητή και πάλι πτώση της θερμοκρασίας.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Κουρουπάκη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος