Εκδήλωση για τα 25 χρόνια λειτουργίας του BEST Chania, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 12:30 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο Γ2.2 του Πολυτεχνείου Κρήτης. Όπως είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου, Αλέξανδρος Δημητριάδης, η εκδήλωση πραγματοποιείται προκειμένου να αναδειχθεί το έργο και η προσφορά του BEST Chania στην τοπική κοινωνία και στη φοιτητική κοινότητα και είναι ανοιχτή προς όλους τους φοιτητές ώστε να γνωρίσουν το παρελθόν και το παρόν του οργανισμού.
Η δημιουργία του τοπικού γραφείου BEST Chania, αποφασίστηκε στα πλαίσια του 13ου Γενικού Συμβουλίου του Πανευρωπαϊκού Φοιτητικού Οργανισμού BEST στην Πάτρα, το Μάιο του 1994.
25 χρόνια μετά, όπως εξήγησε ο κ. Δημητριάδης, το Τοπικό Γραφείο BEST Chania Πολυτεχνείου Κρήτης, είναι ακόμα εδώ και συνεχίζει να αναπτύσσει τους σημερινούς φοιτητές – αυριανούς μηχανικούς, ώστε να εξελιχθούν σε ακαδημαϊκά και μη θέματα μέσα από δράσεις όπως, ο Διαγωνισμός Μηχανικής EBEC, τα Καλοκαιρινά Ακαδημαϊκά Σεμινάρια, τα οποία διεξάγονται ανελλιπώς σε ετήσια βάση σχεδόν κάθε χρόνο από το 1996, και οι Ημέρες Έκθεσης Καριέρας. Αποτελεί ένα από τα παλαιότερα τοπικά γραφεία του BEST στην Ευρώπη καθώς και έναν από τους παλαιότερους μη-κερδοσκοπικούς φοιτητικούς οργανισμούς του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Τι είναι το BEST Chania
Ο Οργανισμός BEST Chania Πολυτεχνείου Κρήτηςαποτελεί τοπικό γραφείο του Πανευρωπαϊκού ομώνυμου οργανισμού BEST (Board of European Students of Technology). Ο BEST είναι μη κερδοσκοπικός, μη πολιτικός, αποτελείται από 97 Πολυτεχνεία σε 34 χώρες σε όλη την Ευρώπη και αλληλεπιδρά με περισσότερα από 3.300 ενεργά μέλη καθώς και 1,7 εκατομμύρια φοιτητές κάθε χρόνο. Ως όραμα έχει την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ ευρωπαίων φοιτητών και την προσφορά επιπλέον γνώσεων σε αυτούς, σε ακαδημαϊκά και μη θέματα.
Ο BEST ως ο μεγαλύτερος πανευρωπαϊκός οργανισμός για φοιτητές μηχανικούς, κάνει το όραμά του πράξη μέσα από τις δράσεις που προσφέρει στους φοιτητές.

Οι δράσεις αυτές χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:
Συμπληρωματική εκπαίδευση → Διοργάνωση σεμιναρίων ακαδημαϊκού και μη ενδιαφέροντος, όπως και άλλων διοργανώσεων, με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών πολυτεχνείων και την προσφορά επιπλέον γνώσεων στους φοιτητές τους.
Ενασχόληση με την εκπαίδευση και τη βελτίωσή της → Συνεργασία μηχανικών στις ακαδημαϊκές και μη διοργανώσεις, προτάσεις για την βελτίωση της εκπαίδευσης των μηχανικών σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω διοργανώσεων όπου συζητούνται και προτείνονται λύσεις σε καίρια προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος σε ακαδημαϊκό επίπεδο, γεφύρωση των φοιτητών μηχανικών με τους αποφασίζοντες, ανάπτυξη του πνεύματος ομαδικότητας.
Επαγγελματική σταδιοδρομία → Ο BEST συμβάλλει θετικά στην επαγγελματική ανέλιξη του νέου μηχανικού, μέσω της Database βιογραφικών, των Career Newsletters και των Διοργανώσεων ημερίδων έκθεσης καριέρας. Μέσω αυτών φέρνει πιο κοντά τους φοιτητές μηχανικούς με την αγορά εργασίας καθώς και τις απαιτήσεις της.
Το τοπικό γραφείο του BEST Chania εδρεύει στο Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου και δημιουργήθηκε πριν από 25 χρόνια. Αποτελεί ένα από τα παλαιότερα τοπικά γραφεία του BEST στην Ευρώπη καθώς και ένας από τους παλαιότερους μη-κερδοσκοπικούς φοιτητικούς οργανισμούς του Πολυτεχνείου Κρήτης. Κατά την διάρκεια όλων αυτών των χρόνων λειτουργίας, έχει έρθει σε στενή επαφή με την τοπική κοινωνία των Χανίων, φοιτητές και καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης αλλά και συνεργάτες από όλη την Ελλάδα.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων, ο κ. Δημητριάδης::

Μοιράσου το άρθρο: