Με τη συμμετοχή δεκάδων επιστημόνων από την Ελλάδα και τον κόσμο, αλλά και φοιτητών δημοσιογραφίας, συνεχίζεται στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου στον Αποκόρωνα Χανίων, το 8ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης παρουσιάζονται εισηγήσεις και ομιλίες για την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική ενημέρωση.

Το 8ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας ξεκίνησε τις εργασίες του την Παρασκευή 19 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 28 του μήνα. Διοργανώνεται από το Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δείτε το πρόγραμμαεδώ

Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές εκδρομές και ημερίδες σε συνεργασία με τοπικούς φορείς της περιοχής, ενώ αναπτύσσονται ειδικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής με στόχο την παραγωγή και έκδοση περιβαλλοντικού εντύπου.

Στο σχολείο συμμετέχουν φοιτητές τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Κοινωνικών Επιστημών, Φιλολογίας, Βιολογίας, Γεωπονίας, Περιβάλλοντος, μεταπτυχιακοί φοιτητές συναφών σπουδών, αλλά και δημοσιογράφοι. Οι διδάσκοντες είναι μέλη ΔΕΠ τμημάτων ΑΕΙ, επαγγελματίες δημοσιογράφοι καθώς και ειδικοί περιβαλλοντικοί επιστήμονες.
Σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε ο καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Πλειός, ο οποίος το Σάββατο, στις εργασίες του Θερινού Σχολείου, παρουσίασε την εισήγηση «Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και Περιβαλλοντική Ενημέρωση».

Ακούστε τη συζήτηση:

Μοιράσου το άρθρο: