Πραγματοποιήθηκε χθες ο αγιασμός στο ανακατασκευασμένο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου-Λυκείου Κολυμβαρίου.
Η ανακατασκευή του σχολικού συγκροτήματος είχε ενταχθεί από το Δήμο Πλατανιά στο ΠΕΠ Κρήτης 2014-2020, και είναι προϋπολογισμού 2.000.000,00€, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου.

Ωστόσο, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο εκπαιδευτικός του Λυκείου Κολυμβαρίου και αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ, Γιάννης Κυριακάκης, τα μαθήματα ξεκίνησαν χθες μετά από την προσκόμιση εγγράφου από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Πλατανιά, σύμφωνα με το οποίο, το σχολείο είναι λειτουργικό και ασφαλές.
Οι εργασίες, σύμφωνα με τον κ. Κυριακάκη, συνεχίζονται στο γυμναστήριο και τη βιβλιοθήκη του σχολείου, που σημαίνει ότι τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κανονικά την ίδια ώρα που θα συνεχίζονται οι εργασίες ανακατασκευής. Παράλληλα εξέφρασε επιφυλάξεις για την ποιότητα της ανακατασκευής με το δεδομένο ότι, ειδικά για το Λύκειο Κολυμβαρίου, υπήρξε επίσπευση των διαδικασιών στη διάρκεια του καλοκαιριού.
Ο κ. Κυριακάκης αναφέρθηκε και στα μεγάλα κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και τόνισε ότι με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των προσλήψεων αναπληρωτών δεν καλύφθηκε ούτε το 1/3 των ελλείψεων εκπαιδευτικών γενικής αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Ακούστε τη συνέντευξη:

Μοιράσου το άρθρο: