Σήμερα, Παρασκευή 10 Ιούλη, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ “Αναιρέσεις”. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «η εμφάνιση της πανδημίας επαναπροσδιόρισε απότομα όλα τα σχέδια για το φετινό Φεστιβαλικό ραντεβού των Αναιρέσεων και τους ανάγκασε να στραφούν -επιστημονικά, πολιτικά, κοινωνικά- στην κατανόηση αυτής της πρωτόγνωρης, για τη δική μας μικροϊστορία, συνθήκης».


Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα “Ηρθε η ώρα να ανασάνουμε! Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους!” με ομιλητές τους Θωμά Σαμούτη/μέλος της νΚΑ και τον Νίκο Σακαλή/μέλος του Κ.Σ. της νΚΑ. Στις 9.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί προβολή ταινιών μικρού μήκους, και στις 10.30 θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τους _mMOUSS, Τσαρούχι Soundsystem.
Στην ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η εμφάνιση της πανδημίας επαναπροσδιόρισε απότομα όλα μας τα σχέδια για το φετινό Φεστιβαλικό ραντεβού των Αναιρέσεων και μας ανάγκασε να στραφούμε -επιστημονικά, πολιτικά, κοινωνικά- στην κατανόηση αυτής της πρωτόγνωρης, για τη δική μας μικροϊστορία, συνθήκης.
Να βρεθούμε δίπλα στους μαχόμενους υγειονομικούς του ΕΣΥ, τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους/ες στον Πολιτισμό και κάθε κλάδο που με νέους τρόπους συγκρούστηκαν με την αχαλίνωτη εργοδοτική αυθαιρεσία, με το σύνολο του κόσμου που έκανε την “ατομική ευθύνη” συλλογική αλληλεγγύη και στήριξη κάθε αδύναμου…. Αν και γνωρίζουμε πως οι συνθήκες επιτάσσουν αναπροσαρμογές, δεν σκοπεύουμε να αναστείλουμε τη δράση μας…. Παρότι λοιπόν δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το Φεστιβάλ μας με τον καθιερωμένο τρόπο, αναζητούμε δρόμους ανατρεπτικής πολιτιστικής και πολιτικής έκφρασης. Με κεντρικό σύνθημα «Οι ζωές μας είναι απαραίτητες, ο καπιταλισμός όχι!». Οι Αναιρέσεις κατεβαίνουν στις γειτονιές σχεδιάζοντας μια σειρά πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στα Χανιά δίνουμε ραντεβού την Παρασκευή 10 Ιούλη στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ:
Παρασκευή 10 Ιούλη:
Πολιτικό πρόγραμμα:
18:30 Εκδήλωση με θέμα:
«Ήρθε η ώρα να ανασάνουμε: Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους»
Ομιλητές: Νίκος Σακαλής /μέλος του κσ της νΚΑ
Θωμάς Σαμούτης/ μέλος της νΚΑ
Πολιτιστικό Πρόγραμμα:
21:30 Προβολή ταινιών μικρού μήκους
A Spectre is Haunting
Facing the irrational / Αντικρίζοντας το Άρρητο
As you sleep the world empties
Χειμερία Νάρκη/Hibernation
“15” – Αντιφασισμός Καταστολή Βασανιστήρια
22:30 Dj Set (*στα σκαλάκια πίσω από την αγορά) με τους:
_mMouss
Τσαρούχι Soundsytem

Στον χώρο θα υπάρχουν επίσης: Θεματικά Περίπτερα | Βιβλιοπωλείο | Μπαρ
Είσοδος Ελεύθερη – Διατίθενται κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης
Συνιστούμε την τήρηση των μέτρων προστασίας
Τις εκδηλώσεις οργανώνει το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Σήμερα, στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε για το Φεστιβάλ το μέλος της νΚΑ, φοιτητής, Θοδωρής Φούντας. Ακούστε τη συζήτηση:

Μοιράσου το άρθρο: