Ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ανοίγει για 6η συνεχή χρονιά τις πόρτες της χριστουγεννιάτικης εορταγοράς του στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου,στην οδό Ελ. Βενιζέλου στην πλατεία του Εμπορικού Κέντρου,τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου ως και την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου με διακοσμητικά,δώρα,παραδοσιακά προιόντα,γλυκά,κατασκευές κ.α. Το ωράριο θα είναι,τις καθημερινές 10.00-14.00 και 17.30-20.30,Σάββατο-Κυριακή 10.00-14.00,παραμονές Χριστ/νων και Πρωτ/νιάς 10.00-18.00.

Η εορταγορά, όπως είπε σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων το μέλος του ΟΡΙΖΟΝΤΑ, Χρυσούλα Καζάκου, φέτος πλαισιώνεται από ποικίλες παράλληλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την Πέμπτη 12/12/:

-Πέμπτη 12/12: α)»Βαπόρι στολισμένο-ένα ελληνικό χριστ/κο έθιμο»,9.15 πμ,4ο Νηπ/γείο Κουν/νών (Πιθάρι).Σε συνεργασία με το 4ο Νηπ/γείο Κουνουπιδιανών και το ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου-ΔΟΚΟΙΠΠ Χανίων,η κυρία Βάσω Μανουδάκη,συντ/χος νηπ/γός και μέλος του ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου παρουσίασε στα παιδιά το ελληνικό χριστουγεννιάτικο παραδοσιακό έθιμο του στολισμένου καραβιού και όλοι μαζί κατασκεύασαν στολισμένο καράβι που θα διακοσμήσει την εορταγορά .
β)2ο Νηπ/γείο Κουν/νών,10.30:Ο Ταχυδρόμος του Ορίζοντα με το ποδήλατό του επισκέφθηκε τους μικρούς μαθητές, παρέλαβε τα γράμματά τους για τον Άη Βασίλη και μοίρασε ζαχαρωτά και μπισκοτολιχουδιές.

-Παρασκευή 13,Σάββατο 14 και Κυριακή 15/12,οι εθελοντές μας είναι προσκεκλημένοι στο χριστ/κο εορταστικό τριήμερο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Περιβολίων όπου θα συμμετέχουν με χριστ/κα δωράκια αλλά και ενημέρωση πάνω στη δωρεά μυελού των οστών.Επίσης,το Σάββατο 14/12,στις 12.00 το μεσημέρι θα γίνει αφήγηση της χριστ/κης ιστορίας «Ένα δώρο ζωής» της Μαρίας Αρχοντάκη,εκπ/κού εμψυχώτριας με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Ιάσωνα Μάργαρη,βρεφονηπιοκόμο.Θα ακολουθήσουν Χριστ/κα τραγούδια με τη συμμετοχή όλων των παιδιών και η δράση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του τραγουδιού του Μανώλη Φιλιππάκη,εκπ/κού-εμψυχωτή «Τα Δώρα του Χριστού».Με τη συμμετοχή των παιδιών,το τραγούδι θα παρουσιαστεί με την τεχνική του φωσφορούχου θεάτρου.
-Δευτέρα 16/12,9.00 το πρωί,στολίζουμε το δέντρο μας με την – καθιερωμένη πια- βοήθεια των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Ακρωτηρίου και μετά τρώμε χριστ/κο πρωινό προσφορά από το μεζεδοπωλείο ΡΑΧΑΤΙ
-Τετάρτη 18/12,18.00-20.00 συμμετέχουμε στη χριστ/κη γιορτή του 10ου Δημοτικού Σχολείου στη Χαλέπα
-Σάββατο 21/12,Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου-ισόγειο.Στις 18.00 εγκαινιάζουμε την Έκθεση «Αν ήμουν Άη Βασίλης…2η χρονιά».Η Έκθεση που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ,θα φιλοξενήσει έργα μαθητών των σχολείων της Α’θμιας εκπ/σης του Νομού μας σε σκίτσο,κολλάζ και κόμικ βασισμένα σε μια ιδέα του εκπ/κού κυρίου Στέλιου Φελέκη,δ/τού του Δ.Σ Ασκύφου.Τα παιδιά θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους μπαίνοντας στις μπότες του Άη Βασίλη και παίρνοντας το ρόλο του με τη φαντασία τους,και έτσι θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν το αληθινό νόημά του.Διάρκεια της Έκθεσης 21-29/12,ώρες επίσκεψης Δευτ-Παρασ 9.00-14.00,Σαβ-Κυρ 11.00-13.00 και 18.00-20.00

-Κυριακή 22/12,18.30 Ενοριακό Κέντρο Κουνουπιδιανών:’Χάσαμε τον Άη Βασίλη»,της Μαρίας Αρχοντάκη,εκπ/κού-εμψυχώτριας..Διαδραστική παράσταση κατά την οποία ζητάμε τη βοήθεια των μικρών μας φίλων και με την ενεργό συμμετοχή τους προσπαθούμε να ανακαλύψουμε πού χάθηκε ο Άη Βασίλης.Μέσα από το θεατρικο παιχνίδι,την κίνηση και το τραγούδι,θα βοηθήσουμε τα παιδιά να ταξιδέψουν για λίγο με τη φαντασία τους και να απασχοληθούν δημιουργικά.
-Παρασκευή 27/12,18.30-20.00 στο χώρο της εορταγοράς μας:Έλα να μας πεις την αγαπημένη σου πρωτοχρονιάτικη ιστορία και να τη ζωγραφίσουμε παρέα για να τη χαρίσουμε στα παιδιά του ΟΡΙΖΟΝΤΑ που φιλοξενούνται στους ξενώνες μας.
-Τρίτη 31/12,13.00:Υποδεχόμαστε τον Άη Βασίλη στο χώρο της εορταγοράς μας.Άραγε με ποιόν τρόπο θα έρθει φέτος;Όπως και να έρθει,όλο και κάτι θα έχει στο σάκο του για τους μικρούς μας φίλους…Θα ακολουθήσει βόλτα με το Χριστ/κο Τρενάκι στις γειτονιές του Ακρωτηρίου και φυσικά το καθιερωμένο party με πολλή μουσική και γιορταστικό face painting για όλους για να αποχαιρετίσουμε τη χρονιά που πέρασε και να ετοιμαστούμε για την υποδοχή της χρονιάς που έρχεται!
Η κ. Καζάκου ευχαρίστησε όλους τους συμπολίτες μας και τους χορηγούς των εκδηλώσεων που και αυτή τη χρονιά ήταν δίπλα στον Ορίζοντα προβάλλοντας το έργο του και στηρίζοντας τους συμπολίτες μας που αγωνίζονται για τη ζωή τους.

Ακούστε τη συζήτηση:

Μοιράσου το άρθρο: