Σειρά οργανωμένων δράσεων για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων, καθώς επίσης και για τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας ανακοίνωσε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε χθες, Δευτέρα η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη.

Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας (1/10), τα ΚΑΠΗ θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 10.00, ημερήσια εκδρομή στη Λίμνη Αγιάς, με περίπατο και ψυχαγωγική εκδήλωση. Μάλιστα, ο Στάθης Μονιάκης θα σκορπίσει το γέλιο και χαρά στους συμμετέχοντες.

Στο μεταξύ σε εβδομαδιαία βάση η Κινητή Μονάδα του Συμβουλευτικού Σταθμού περιοδεύει σε όλα τα ΚΑΠΗ, ενημερώνοντας για θέματα πρόληψης και αγωγής υγείας, που αφορούν τα άτομα της τρίτης ηλικίας.
Όπως γνωστοποίησε και η Δ/ντρια Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Κατερίνα Κουνελάκη, παράλληλα με τις υπηρεσίες, που παρέχονται από τα ΚΑΠΗ και τις καμπάνιες της Κινητής Μονάδας Ενημέρωσης, τη χειμερινή περίοδο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η Σχολή Τρίτης Ηλικίας. Ταυτόχρονα θα υπάρχουν και ομάδες ευαισθητοποίησης, αγωγής υγείας, ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, ψυχολογικής και σωματικής ενδυνάμωσης. “Με την απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων, την ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων, την κοινωνικοποίηση μέσα από ομάδες, την ενεργή συμμετοχή σε διαδραστικά προγράμματα όλοι μπορούμε να ελέγχουμε και να διαφυλάξουμε την ατομική, οικογενειακή και κοινωνική υγεία για μια καλύτερη ποιότητα ζωής”, τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Κουνελάκη.

Πλούσιες όμως θα είναι και οι δράσεις των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης κατά τη χειμερινή περίοδο. Πιο συγκεκριμένα με τη φετινή χρονιά να είναι αφιερωμένη στη “διαφορετικότητα” τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, μέσω των δράσεων, που θα υλοποιηθούν στα Κέντρα, να ευαισθητοποιηθούν στη διαφορετικότητα (φύλο, εθνικότητα, αναπηρία, κ.α.) . Την άνοιξη, όπως γνωστοποίησε η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Κατερίνα Σεφερλή, θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Παιδικής Δημιουργίας με το πανηγυρικό κλείσιμο των χειμερινών δράσεων, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη “διαφορετικότητα”.
Δείτε εδώ το πρόγραμμα των δράσεων των ΚΑΠΗ και των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας

Μοιράσου το άρθρο: