Την αντίδραση κατοίκων της περιοχής του Αλικιανού στο Δήμο Πλατανιά έχει προκαλέσει η εύλογη προσφυγή της Περιφέρειας Κρήτης στη Δικαιοσύνη προκειμένου να απαγορευθεί η χρήση της «αυτοσχέδιας» «γέφυρας» που κατασκευάστηκε από «ιδιώτες» με μπάζα και σωλήνες, δίπλα ακριβώς στην ιστορική γέφυρα του Κερίτη, που κατέρρευσε στη θεομηνία της 27ης και 28ηςΦεβρουαρίου.

Χθες το πρωί κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν προκειμένου να «περιφρουρήσουν»  το κατασκεύασμα, που χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατοντάδες οδηγούς, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους.

Και μόνο η ταχύτητα της αυθαίρετης κατασκευής, μέσα σε ένα βράδυ- η έλλειψη σχεδίου, μελέτης, εποπτείας, η επιλογή υλικών, το περαιτέρω μπάζωμα του ποταμού καταδεικνύουν την επικινδυνότητα της αυθαίρετης κατασκευής.

Οι γνωστοί – άγνωστοι «κατασκευαστές», πατώντας στο πρόβλημα μετακίνησης όπως αυτό όντως προέκυψε μετά την κατάρρευση της γέφυρας, δηλώνουν ότι θέλουν να σώσουν την περιοχή από τον οικονομικό μαρασμό, και «πατούν» πάνω στις ανάγκες μετακίνησης πολιτών,  πολλά ωστόσο είναι τα ερωτηματικά τόσο για τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν και τα υλικά που τοποθετήθηκαν για να μπαζωθεί ο ποταμός και να γίνει «πέρασμα» δίπλα στο κουφάρι της ιστορικής πέτρινης γέφυρας του Αλικιανού.

Παρά τις συνέπειες της κακοκαιρίας, σε μια περιοχή που έχει δεχθεί υψηλής έντασης παρεμβάσεις από τον ανθρώπινο παράγοντα στο όνομα του κέρδους, αυτό που είναι προφανές, είναι ότι παθαίνουμε, αλλά δεν μαθαίνουμε.

 

Μοιράσου το άρθρο: