Έφεση άσκησε η Εισαγγελία εφετών κατά της αθωωτικής απόφασης που πέρασε κατά πλειοψηφία, στις αρχές Νοεμβρίου, από το Μικτό ορκωτό δικαστήριο Ρεθύμνου, στην υπόθεση δολοφονίας του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη από τα Σφακιά. Σύμφωνα με τους δικηγόρους, η υπόθεση θα δικαστεί ξανά από μηδενική βάση μετά την έφεση της εισαγγελίας.
Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο είχε κρίνει, κατά πλειοψηφία (6 προς 1), αθώο τον 45χρονο βασικό κατηγορούμενο, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης βρισκόταν σε άμυνα. Μειοψήφισε η πρόεδρος της έδρας, (συντασσόμενη με την πρόταση του Εισαγγελέα να κριθεί ο 45χρονος ένοχος κατά το κατηγορητήριο), υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία σε κατάσταση βρασμού. Επίσης, αθώοι κρίθηκαν τόσο ο 40χρονος αδελφός του βασικού κατηγορούμενου όσο και ο 32χρονος, ενώ στον 45χρονο επιβλήθηκε ποινή 6 μηνών με αναστολή για την κατηγορία της οπλοφορίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 70χρονος Παντελής Δουρουντάκης από τα Σφακιά, είχε εξαφανιστεί απόγευμα Τετάρτης στις 7 Μαρτίου όταν την τελευταία φορά, πήγε στο κοπάδι του και από τότε δεν είχε δώσει σημεία ζωής ενώ παρά τις εξονυχιστικές έρευνες που έγιναν τις επόμενες ημέρες και στα Σφακιά αλλά και στον οδικό άξονα Αλικιανού – Σούγιας, όπου είχαν εντοπισθεί σήματα κινητού τηλεφώνου, δεν βρέθηκε ούτε ο ίδιος αλλά ούτε το αυτοκίνητό του.

Υπενθυμίζεται, ότι το πρώτο 24ωρο της εξαφάνισης του Παντελή Δουρουντάκη, κεραία κινητής που βρίσκεται στα Σφακιά «έδειξε» σήμα από το ένα κινητό στην κατεύθυνση από Σφακιά προς Φραγκοκάστελλο, αλλά στη συνέχεια απενεργοποιήθηκε. Επιπλέον, σε μεταγενέστερο χρόνο, υπήρξε σήμα από το άλλο του κινητό σε κεραία κινητής σε περιοχή του Πλατανιά και «έδειξε» μια κατεύθυνση από Πατελάρι προς Σούγια ωστόσο, ο ηλικιωμένος ήταν άφαντος.

Τελικά, στις 19 Ιουνίου και πριν ακόμα βρεθεί η σορός του 70χρονου κτηνοτρόφου, οι αστυνομικές αρχές, μετά από πολύμηνες και ενδελεχείς έρευνες, συνέλαβαν τα δύο αδέλφια στα Σφακιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, καθώς αν και δεν έχει βρεθεί η σορός του άτυχου 70χρονου, θεωρείτο βέβαιο ότι ο κτηνοτρόφος είχε δολοφονηθεί.

Υπό το βάρος των αδιάσειστων στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας πριν περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας Χανίων για να απολογηθούν, οι δύο συλληφθέντες υπέδειξαν στους αστυνομικούς το σημείο που είχαν θάψει τον 70χρονο, μαζί με το αυτοκίνητό του.

Μοιράσου το άρθρο: