Μέτρα ανακούφισης συγκεκριμένων ομάδων καταναλωτών λόγω της πανδημίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων. Η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Χρυσούλα Χατζηδάκη, είπε στην ΕΡΤ Χανίων ότι η διοίκηση της επιχείρησης ήρθε σε επικοινωνία με τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς που εμπλέκονται με τον τουρισμό, προκειμένου να δρομολογηθούν μέτρα που θα διευκολύνουν, στο μέτρο του δυνατού, τους συμπολίτες μας που πλήττονται δραματικά αυτή την περίοδο.

Αυτή τη στιγμή, και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι άνεργοι στον Δήμο Χανίων ξεπερνούν τους 15.000, τόνισε η κ. Χατζηδάκη. «Ξέρουμε ότι δεν θα λύσουμε τα προβλήματά τους, αλλά παρέχουμε κάποιες διευκολύνσεις ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους».
Σύμφωνα με τη νέα κοινωνική τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης, για πρώτη φορά εντάσσονται οι άνεργοι στο κοινωνικό τιμολόγιο, και, με βάση κάποια κριτήρια, θα τους παρέχεται 60% έκπτωση στο τιμολόγιο νερού και στα πάγια ύδρευσης και αποχέτευσης.
Παράλληλα προστέθηκαν στο συγκεκριμένο τιμολόγιο, οι ομάδες του επισιτισμού και των ξενοδοχείων,
ενώ παρατείνεται ο χρόνος έναρξης των δόσεων και διακανονισμού, σε καταναλωτές που είναι συνεπείς, αλλά αδυνατούν να πληρώσουν.

Περισσότερες πληροφορίες: ΔΕΥΑΧ
Ακούστε τη συζήτηση:

Μοιράσου το άρθρο: