Οι δυνατότητες χρηματοδότησης πολιτιστικών φορέων και συλλόγων μέσω διαφόρων προγραμμάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο ειδικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χθες στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά.

Κατά την ημερίδα έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα «Leader» το οποίο όπως επισημάνθηκε αφορά πολιτιστικούς συλλόγους της ενδοχώρας.

Όπως ειπώθηκε κατά την ημερίδα η πρώτη προκήρυξη αναμένεται να βγει στον «αέρα» μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ το ποσοστό της χρηματοδότησης για πολιτιστικές δράσεις θα κυμαίνεται από 80 έως 100%.

«Οι πολιτιστικοί σύλλογοι στηρίζονται στον εθελοντισμό και αποτελούν ζωντανά κύτταρα των τοπικών κοινωνιών», τόνισε κατά την ημερίδα ο πρόεδρος της παγκρήτιας Ένωσης πολιτιστικών συλλόγων Στέλιος Κουναλάκης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε σημαντική την επιχορήγηση πολιτιστικών συλλόγων μέσω του προγράμματος «leader». Στην ημερίδα συζητήθηκε επίσης ο σχεδιασμός για την ενιαία προβολή των πολιτιστικών συλλόγων και των δράσεων τους μέσω της έκδοσης ειδικού εντύπου. Ακόμα τέθηκαν θέματα που αφορούν την λειτουργία των συλλόγων, φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα. – ΑΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: