Υπόμνημα στην Περιφέρεια, στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης και στο Πολυτεχνείο με το οποίο ζητά να δρομολογηθούν τα έργα στο δρόμο μπροστά από το Πολυτεχνείο στα Κουνουπιδιανά, κυρίως ο κυκλικός κόμβος, ώστε να αποφευχθούν κι άλλα ατυχήματα, απέστειλε η Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών.

Η Κίνηση αυτή δημιουργήθηκε μετά το τραγικό περιστατικό του 2017, με το θάνατο των δύο φοιτητών στο δρόμο έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Όπως σημειώνουν, υπάρχει μελέτη για το σημείο και την ευρύτερη περιοχή όπου η Στέλλα και ο Γιάννης έχασαν με φρικτό και απροσδόκητο τρόπο τα νιάτα και τη ζωή τους. «Δε θέλουμε υποσχέσεις. Ένα σαφές χρονοδιάγραμμα και το ακριβές σημείο που βρίσκεται το έργο για όσους παραλάβατε νέες θέσεις είναι μόνο η αρχή. Οι πολίτες περιμένουν πράξεις και απαντήσεις. Το ίδιο και οι γονείς των φοιτητών», σημειώνεται μεταξύ άλλων στο υπόμνημα της Κίνησης.
Αναλυτικά το υπόμνημα:
Αξιότιμοι κύριοι, η Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών (ΚΚΑΠΠ), αξιώνει από το 2017 ως ελάχιστο φόρο τιμής στη Στέλλα και το Γιάννη, να δει συγκεκριμένα έργα έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά.
Θυμίζουμε στους έχοντες ασθενή μνήμη ότι υπάρχει μελέτη για το σημείο και την ευρύτερη περιοχή όπου τα παιδιά έχασαν με φρικτό και απροσδόκητο τρόπο τα νιάτα και τη ζωή τους. Τίθεται λοιπόν το ξεκάθαρο ερώτημά μας, ως πολίτες έχουμε δικαίωμα να ξέρουμε αν και κατά πόσο τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τη μελέτη αυτή, είναι άλλη μία ατελέσφορη δημόσια σπατάλη, που θα προστεθεί στη λίστα της ντροπής μαζί με το κολυμβητήριο. Τι περιμένετε κύριοι;

Το επόμενο θύμα στο σημείο;

Σας καλούμε με σοβαρότητα και συνέπεια, όλοι μαζί ή και ο καθένας ξεχωριστά, ανάλογα με το ήθος και το αίσθημα ευθύνης σας, να πράξετε. Δε θέλουμε υποσχέσεις. Ένα σαφές χρονοδιάγραμμα και το ακριβές σημείο που βρίσκεται το έργο για όσους παραλάβατε νέες θέσεις είναι μόνο η αρχή. Οι πολίτες περιμένουν πράξεις και απαντήσεις. Το ίδιο και οι γονείς των φοιτητών.

Αυτών που θα έρθουν, αυτών που φιλοξενούνται ήδη στην πόλη μας κι αυτών που άφησαν την πνοή τους εδώ.

Με τιμή , Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών

Για την ΚΚΑΠΠ
Η συντονιστική επιτροπή

Μοιράσου το άρθρο: