φωτο αρχειου

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης, εργαζόμενοι στον επισιτισμό και στον τουρισμό, ενώ παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνη Παπαδεράκη. Το απόγευμα, στις 7, έξω από το Εργατικό Κέντρο, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο.
Ο κ. Παπαδεράκης συνάντησε τους εκπροσώπους από το Σωματείο Επισιτισμού, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και το Εργατικό Κέντρο και δήλωσε ότι η περιφέρεια συμπαραστέκεται στον αγώνα τους για κρατική στήριξη και παρεμβάσεις, αφού, όπως είπε, πολλοί εργαζόμενοι στον τουρισμό αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού, Σήφης Αποστολάκης κάλεσε τους συναδέλφους του να δυναμώσουν τον αγώνα τους, ώστε να μην είναι οι εργαζόμενοι αυτοί που θα πληρώσουν τις συνέπειες της νέας οικονομικής κρίσης.
Όπως είπε, το Σωματείο Επισιτισμού οργανώνει σύσκεψη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, την Τρίτη 30/6 στις 19:00 μ.μ. προκειμένου οι εργαζόμενοι να οργανώσουν τις επόμενες δράσεις τους.
Στόχος της σύσκεψης, σύμφωνα με το κάλεσμα του Σωματείου Επισιτισμού, είναι να γίνει πράξη το σύνθημα: «κανείς μόνος του στην κρίση”, να οργανωθεί επιτροπή αλληλεγγύης, να οργανωθεί η παρέμβαση απέναντι στην εργοδοσία, την τοπική Διοίκηση και την κυβέρνηση ώστε να προστατευτούν οι άνεργοι και οι εποχιακά εργαζόμενοι. Το Σωματείο Επισιτισμού καλεί όλα τα σωματεία και τους φορείς που απευθύνονται σε εργαζόμενους που απασχολούνται εποχικά να συμμετέχουν στην σύσκεψη, για συμπόρευση στους αγώνες

Τις κινητοποιήσεις στηρίζουν, όπως είπε ο κ. Χιωτάκης, το Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων, το Σωματείο Διανομέων Ν.Χανίων « Ιωσήφ Σαριδάκης», το Σωματείο Κατασκευών και Συναφών Επαγγελμάτων, το Σωματείο Εργαζομένων Security.
Ακούστε τη συνέντευξη:

Μοιράσου το άρθρο: