Την έναρξη λειτουργίας μαιευτικού ιατρείου στον χώρο του παλαιού νοσοκομείου στα Χανιά (Ι. Καποδιστρίου και Σ. Δραγούμη) έκανε γνωστή με ανακοίνωσή του το 2ο Κέντρο Υγείας της πόλης.

Όπως εξήγησε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων, η υπεύθυνη μαία του Κέντρου Βάσω Κοντού, το ιατρείο θα προσφέρει υπηρεσίες για την πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου με λήψη Test-PAP, εκμάθηση και ενημέρωση σχετικά με την αυτοεξέταση του μαστού και τη μαστογραφία, συμβουλευτική.

Παράλληλα στο ιατρείο θα γίνεται προετοιμασία για το γονεϊκό ρόλο με μαθήματα ψυχοπροφύλαξης 1ου/2ου/3ου τριμήνου της κύησης και μαθήματα ανώδυνου τοκετού. Συμβουλευτική θηλασμού, καθώς και συμβουλευτική σε θέματα αντισύλληψης.
Οι μαιευτικές υπηρεσίες, όπως εξήγησε η κ. Κοντού, παρέχονται καθολικά και δωρεάν ανεξαρτήτως ασφαλιστικής κάλυψης και δεν απαιτείται εγγραφή σε οικογενειακό ιατρό.

Οι υπηρεσίες παρέχονται σε καθημερινή βάση από τις 08:00 μέχρι της 14:00, κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 28210-26110 & 28210-08351.

Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι στο 2ο Κέντρο Υγείας της πόλης των Χανίων λειτουργεί ακτινολογικό εργαστήριο κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 8:30 έως τις 14:00.
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Κοντού:

Μοιράσου το άρθρο: