Απογοητευμένοι αποχώρησαν από τη σύντομη συνάντησή τους με τον υπουργό Τουρισμού, οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό και ξενοδοχεία, αφού ο κ. Θεοχάρης υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στους αρμόδιους υπουργούς, χωρίς ωστόσο να υπάρξει η οποιαδήποτε δέσμευση.

Αμέσως μετά την συνάντηση με τον κ. Θεοχάρη και σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Μπαμιάκης, εξέφρασε την απογοήτευσή του, αφού -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον κλάδο, αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις βιοποριστικές ανάγκες, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι εξώσεις, οι διακοπές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σε πολλά νοικοκυριά. «Είμαστε σε αναμονή των αποφάσεων της Ομοσπονδίας μας, για την περαιτέρω κινητοποίηση του κλάδου», υπογράμμισε ο κ. Μπαμιάκης.

Ακούστε τη συνέντευξή του:

Στις 10 σήμερα το πρωί, εργαζόμενοι στους συγκεκριμένους κλάδους και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΕΒΕΧ, όπου έγινε η σύγκεψη υπό τον κ. Θεοχάρη.

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή του το Σωματείο Επισιτισμού χαρακτηρίζει «κούφια λόγια» και «γενικότητες» τα όσα είπε ο κ. Θεοχάρης στην συνδικαλιστική αντιπροσωπεία, ενώ καταδικάζει την έντονη αστυνομική παρουσία έξω από το κτίριο. Το Σωματείο καλεί σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 8 το βράδυ στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

«Την ίδια στιγμή στηρίζουν τους ξενοδόχους και τις μεγάλες επισιτιστικές αλυσίδες με δισεκατομμύρια και τους παρέχει όλο το οπλοστάσιο για να κατακρεουργήσουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Μας πετάνε επιδόματα πρόνοιας που περιμένουμε από μέρα σε μέρα για να τα πάρουμε και όλο παρατείνονται. Ενωμένοι τονίσαμε ότι υπό κανονικές συνθήκες οι εργαζόμενοι αυτήν την περίοδο θα δούλευαν , οπότε είναι επιτακτική ανάγκη εδώ και τώρα να τηρηθούν οι ΚΣΣΕ, να καλυφθούν μισθολογικά και ασφαλιστικά οι εργαζόμενοι με ευθύνη τόσο του κράτους όσο και της εργοδοσίας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Μοιράσου το άρθρο: