Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων πραγματοποιεί σήμερα, στις 11, η ΕΛΜΕ Χανίων, που σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει αυταρχισμό και αυθαιρεσίες στις τοποθετήσεις αναπληρωτών.

Όπως αναφέρεται, η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ Χανίων προχώρησε την Παρασκευή 18/9 σε μια ακραία επίδειξη αυταρχισμού τοποθετώντας τους αναπληρωτές της 1ης φάσης, χωρίς κανένα απολύτως κριτήριο, ανατρέποντας μια κατάκτηση χρόνων στα Χανιά.

Όπως υποστηρίζει μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ, το αποτέλεσμα είναι να έχουν αφήσει κενά στο κέντρο της πόλης των Χανίων για να τις καταλάβουν αναπληρωτές της 2ης φάσης, πριμοδοτώντας έτσι έναν εσωτερικό εμφύλιο μεταξύ των εκπαιδευτικών. Η ΕΛΜΕ ζητά την ακύρωση όλης της διαδικασίας, δημοσίευση όλων των κενών και τοποθετήσεις με βάση τις προτιμήσεις.

Στο μεταξύ, εκδήλωση υποδοχής των αναπληρωτών εκπαιδευτικών διοργανώνει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Χανίων. Στην εκδήλωση θα γίνει συζήτηση προβλημάτων και διερεύνηση λύσεων. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων, «ενδεικτικά θέματα συζήτησης είναι τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές και τα συνολικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, τα οποία η πανδημία τα κάνει εκρηκτικά».

Μοιράσου το άρθρο: