Συμβολική κατάληψη διαμαρτυρίας στα στούντιο της ΕΡΤ Χανίων πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής μέλη της συνέλευσης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τις καταλήψεις. Στη διάρκεια της παρέμβασης διαβάστηκε κείμενο – πολιτικό μήνυμα της «Συνέλευσης Αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τους πρόσφυγες» ως απάντηση στην πρόσφατη προειδοποίηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να εκκενωθούν τα δημόσια κτίρια που τελούν υπό κατάληψη εντός 15 ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης τα μέλη της συνέλευσης αλληλεγγύης κατέλαβαν συμβολικά το στούντιο της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης, στην διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Το βίντεο που προβλήθηκε στη διάρκεια της παρέμβασης:
20-11-2019 Συνέλευση αλληλεγγύης σε καταλήψεις και Πρόσφυγες – Γλυκά το λέμε
Το κείμενο της Συνέλευσης Αλληλεγγύης σε καταλήψεις και πρόσφυγες:

«Καλούνται όσοι εκμεταλλεύονται εργασία να αυξήσουν τους μισθούς κατά 200%, μειώνοντας αναλόγως τα ωράρια ή να προχωρήσουν στη συλλογική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής που κατέχουν κλέβοντας τον ανθρώπινο μόχθο.

Καλούνται επίσης να παραιτηθούν άμεσα από κάθε πολιτική ιδιότητα όσοι παρανόμως παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες προστασίας των προσφύγων δολοφονώντας τους, φυλακίζοντας και απαγάγοντας ακόμα και παιδιά για να τα κλείσουν σε απάνθρωπα κλειστά κέντρα κράτησης χωρίς πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία.

Καλούνται όσοι απελαύνουν πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τη χώρα και να παραδώσουν τις αρμοδιότητες για την προστασία των προσφυγικών ζωών στα διεθνή κινήματα αλληλεγγύης.

Η προθεσμία για την υλοποίηση των εντολών είναι 15 ημέρες από την δημοσίευση της παρούσης στον τύπο. Αλλιώς δεν θα τα πάμε καλά… γλυκά το λέμε.
Ραντεβού στους δρόμους.

Συνέλευση Αλληλεγγύης σε Καταλήψεις και Πρόσφυγες
ΤΟΠΟΣ: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ROSA NERA, ΛΟΦΟΣ ΚΑΣΤΕΛΛΙ, ΧΑΝΙΑ»

Ακούστε την παρέμβαση:

Μοιράσου το άρθρο: