Τις βασικές θέσεις μιας ολοκληρωμένης, όπως υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωση, αυτοδιοικητικής πρότασης για τον Δήμο Χανίων θα παρουσιάσει ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά», υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης. Η παρουσίαση θα γίνει στη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, στις 6:30 το απόγευμα, στο «Mega Place (αίθουσα 2), στον Βλητέ.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο κ. Δαμιανάκης, εκτίμησε ότι τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Χανίων, έχει χάσει πλήρως το βηματισμό του και δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει και να αξιοποιήσει δυνάμεις, αλλά και να εκμεταλλευτεί σημαντικές ευκαιρίες προς όφελος των δημοτών του.
Η επόμενη μέρα τον εκλογών, με βάση το νέο νόμο, προϋποθέτει συνεργασίες, ανάφερε ο κ. Δαμιανάκης, προσθέτοντας ότι αυτές οι συνεργασίες πρέπει να γίνουν από ανθρώπους που μπορούν να συνθέσουν, που έχουν εμπειρία και οι οποίοι θα συμφωνήσουν στις βασικές τομές που είναι απαραίτητες για τα Χανιά.
Ο συνδυασμός «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά», σύμφωνα με τον κ. Δαμιανάκη, προτάσσει το εμείς και όχι το εγώ, θα δουλέψει ομαδικά και θα επιδιώξει τις μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις μεταξύ των συμβούλων και των συνεργατών του. Το μέλημά του, όπως υποστήριξε, είναι το ψηφοδέλτιό του να είναι ποιοτικό, πολυσυλλεκτικό και με τη συμμετοχή ανθρώπων που θα έχουν τη δυνατότητα προσφοράς.
Αναφορικά με την πιθανότητα κομματικής στήριξης του συνδυασμού του ο κ. Δαμιανάκης ξεκαθάρισε ότι στην αυτοδιοίκηση δεν τίθεται θέμα στηρίξεων. Είναι λάθος, τόνισε και διευκρίνισε ότι δεν έχει ζητήσει ούτε θα πάρει, ούτε χρίσμα, ούτε στήριξη. «Ο Δήμος πρέπει να είναι αυτόνομος, ανεξάρτητος και να συνομιλεί και να συναποφασίζει με τους πολίτες, χωρίς ταμπέλες και κομματικές αγκυλώσεις» κατέληξε.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Μοιράσου το άρθρο: