Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε στα Χανιά η έντονη κακοκαιρία και η ισχυρή βροχόπτωση που πλήττει τα βόρεια του νομού από το απόγευμα της Τετάρτης.Τα ορμητικά νερά σχημάτισαν “ποτάμια” σε πολλούς δρόμους, ενώ πλημμύρισαν καταστήματα στην περιοχή του Κλαδισού στη Δυτική είσοδο της πόλης των Χανίων.

Δύο αυτοκίνητα και οι επιβάτες τους εγκλωβίστηκαν από την έντονη βροχόπτωση κοντά στο ναυτικό νοσοκομείο Χανίων και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας προκειμένου να απομακρυνθούν από τα οχήματα και να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ενημέρωσε ότι το απόγευμα της Τετάρτης 21/10/2020 λόγω ζημιάς που προκλήθηκε στα δίκτυα της ΔΕΗ, διακόπηκε η παροχή νερού σε περιοχές του Ακρωτηρίου, καθώς τέθηκε εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο του Ο.Α.Κ. στην περιοχή του Βλητέ. Προβλήματα υπήρξαν και στις πτήσεις των αεροπλάνων από και προς τα Χανιά και το Ηράκλειο.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε πολλά σημεία του επαρχιακού και του Εθνικού οδικού δικτύου στο νομό.
Σε συναγερμό βρίσκεται και η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε ολόκληρη την Κρήτη, καθώς χρειάστηκε η επέμβασή της για απεγκλωβισμούς πολιτών που αντιμετώπιζαν πρόβλημα εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, ενώ δεκάδες ήταν και οι κλήσεις που δέχθηκε για άντληση υδάτων.

Οι δυνάμεις της Π.Υ παραμένουν σε επιφυλακή καθώς οι προβλέψεις για μια επίσης δύσκολη ημέρα παραμένουν.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν από το απόγευμα της Τρίτης, έως σήμερα το πρωί, στην Περιφέρεια Κρήτης, το Πυροσβεστικό Σώμα, δέχθηκε 298 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις – διασώσεις ατόμων.

• Στα Χανιά, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες δέχτηκαν 42 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 16 αντλήσεις και 3 κοπές δέντρων, ενώ μεταφέρθηκαν – διασώθηκαν 6 άτομα από αυτοκίνητα.
• Στο Ηράκλειο, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 250 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 68 αντλήσεις και 2 κοπές δέντρων, ενώ μεταφέρθηκαν – διασώθηκαν 27 άτομα από αυτοκίνητα.
• Στo Ρέθυμνο, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες δέχτηκαν 6 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Στην Περιφέρεια Κρήτης οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις παραμένουν σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής.
Χωρίς ρεύμα είναι από τη νύχτα περιοχές των Χανίων, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν προκληθεί σε μεγάλο τμήμα του δήμου Αποκορώνου, καθώς χωρίς ρεύμα από χθες το βράδυ είναι περιοχές όπως, Βρύσσες, Βάμος, Τζιτζιφές, Φρες, Άγιοι Πάντες, Πεμόνια, Μαχαιροί, Σαμωνάς, καθώς και διάφοροι οικισμοί της περιοχής.

Μοιράσου το άρθρο: