Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ, ανακοινώνει την πρεμιέρα του έργου «Ρος και Ρέιτσελ» του άγγλου συγγραφέα Τζέιμς Φριτς σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, στον ΑΙΘΡΙΟ ΧΩΡΟ του θεάτρου Κυδωνία την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 9.30 μμ.

Το θέατρο Κυδωνία ανοίγει τις πόρτες του στις 15 Ιουλίου, πρώτη μέρα λειτουργίας των ανοικτών θεάτρων στη χώρα μας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Πολιτισμού και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας που αφορούν στην επιδημία του κορωναϊού. Υπενθυμίζουμε πως η εν λόγω παράσταση ήταν προγραμματισμένη να ανέβει στις 27 Μαρτίου και, ενώ βρισκόταν στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της, ανεστάλη η πρεμιέρα της λόγω της πανδημίας.


ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Το έργο «Ρος και Ρέιτσελ», ίσως το πιο πρωτότυπο θεατρικό έργο μέχρι σήμερα στη σκηνή του θεάτρου, θα παρουσιαστεί για 8 μόνο παραστάσεις βάσει του εξής προγράμματος:

Τετάρτη 15 Ιουλίου, 9.30 μμ

Σάββατο 18 Ιουλίου, 9.30 μμ

Κυριακή 19 Ιουλίου, 9.30 μμ

Δευτέρα 20 Ιουλίου, 9.30 μμ

Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9.30 μμ

Σάββατο 25 Ιουλίου, 9.30 μμ

Κυριακή 26 Ιουλίου, 9.30 μμ

Δευτέρα 27 Ιουλίου, 9.30 μμ

Τιμή εισιτηρίου 14 ευρώ και 10 ευρώ το φοιτητικό (μειωμένο). On-line προπώληση εισιτηρίων:ticketservices.gr καιtickets.public.gr καθώς και στα καταστήματα Public

Ένας μονόλογος με δύο χαρακτήρες ή ένας διάλογος που ερμηνεύεται από μίαν ηθοποιό και διερευνά το φαινόμενο του έρωτα και της διάρκειάς του στις σχέσεις των ανθρώπων. Μια μουσική παράσταση για φωνή και πιάνο με την εξαιρετική ηθοποιό Στελλίνα Ιωαννίδου και τον δεξιοτέχνη πιανίστα Δημήτρη Ντρουμπογιάννη.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Το έργο, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα παίζεται σε μετάφραση Δημήτρη Κιούση, σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, με μουσικές συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς του Δημήτρη Ντρουμπογιάννη, σκηνικά και κοστούμια Lucyna Kukosz και φωτισμούς της Μικαέλας Παπά. Ερμηνεύουν η ηθοποιός Στελλίνα Ιωαννίδου και ο πιανίστας Δημήτρης Ντρουμπογιάννης.

Η παράσταση συνοδεύεται από πρόγραμμα-βιβλίο με τη μετάφραση του έργου, τη διανομή, εισαγωγικά και πληροφοριακά κείμενα σχετικά με το έργο και φωτογραφίες από την παράσταση.

ΤΟ ΕΡΓΟ: Ρος και Ρέιτσελ. Τους ξέρετε. Θα γίνουν ζευγάρι; Δεν θα γίνουν; Θα τα χαλάσουν μεταξύ τους ή θα μείνουν μαζί; Το έργο του Τζέιμς Φριτς δεν ασχολείται ακριβώς με τον Ρος Γκέλερ και την Ρέιτσελ Γκριν, τα ιδανικά «Φιλαράκια» που γίνονται ζευγάρι. Το θέμα του δεν είναι αυτά τα πρόσωπα.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:

Ο Τζέιμς Φριτς (James Fritz) ανήκει στην νεότερη γενιά των άγγλων θεατρικών συγγραφέων. Σπούδασε θεατρική γραφή στο Royal Central School of Speech and Drama από όπου απεφοίτησε το 2011.

Το έργο του Τζέιμς Φριτς «Τέσσερα λεπτά και Δώδεκα δευτερόλεπτα» ανέβηκε στο θέατρο Κυδωνία σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 και παίχτηκε μέχρι και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017.

Περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνία, στο τηλέφωνο 28210 92395 και 6973005570 και στην ιστοσελίδα : Θέατρο Κυδωνία

Σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε ο σκηνοθέτης της παράστασης και υπεύθυνος του Θεάτρου Κυδωνία, Μιχάλης Βιρβιδάκης. ο κ. Βιρβιδάκης αναφέρθηκε και στις πολύ ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις του θεάτρου, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του μήνα και έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Μοιράσου το άρθρο: