Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ με αφορμή την πρώτη δοκιμαστική εναπόθεση απορριμμάτων στο νέο κύτταρο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής στην Κορακιά Ακρωτηρίου.

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, έκανε λόγο για ένα έργο που αποτελεί πρότυπο σε εθνικό επίπεδο. Η ολοκλήρωσή του σημαίνει ότι θα μπορούμε να διαχειριστούμε τα απορρίμματα μετά την τελική επεξεργασία, με ασφάλεια για τα επόμενα 20 με 25 χρόνια, πρόσθεσε. Σημαντικό, όμως, είναι να γίνει ξεκάθαρο το μήνυμα ότι η διαχείριση των απορριμμάτων δεν αφορά μόνο τον Δήμο αλλά αφορά πρωτίστως τους πολίτες, οι οποίοι με τη δική τους δράση, κάνοντας ανακύκλωση, μπορούν να περιορίσουν τελικά το υπόλειμμα των απορριμμάτων το οποίο καταλήγει σε ταφή και έτσι να παρατείνουν την λειτουργία του ΧΥΤΥ.”

Δήλωση Βάμβουκα
Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου κυττάρου της ΔΕΔΙΣΑ, ο πρώην δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η προηγούμενη διοίκηση τη ΔΕΔΙΣΑ της οποίας ήταν επικεφαλής κατάφερε να τρέξει τις διαδικασίες, να εντάξει το έργο σε πρόγραμμα χρηματοδότησης με 9,5 εκατομμύρια ευρώ και να το παραδώσει έτοιμο προς δημοπράτηση. Οι μεγάλες προσπάθειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής οδήγησαν στην εκκίνηση της λειτουργίας του νέου χώρου απόρριψης, που ολοκληρώθηκε από τη νέα διοίκηση της επιχείρησης, προσθέτει ο κ. Βάμβουκας.

Μοιράσου το άρθρο: