Ενημερωτικές ταχυδρομικές επιστολές με τις οποίες ενημερώνονται από τις τράπεζες για την πώληση των δανείων τους σε funds λαμβάνουν το τελευταίο διάστημα δανειολήπτες στην Κρήτη, παρ’ όλο που έχουν ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη.

Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών, σύμφωνα με την οποία το κείμενο που υπάρχει στις σχετικές επιστολές αναφέρει τα εξής: «Με την παρούσα επιστολή σας γνωρίζουμε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα που τηρούνται από την τράπεζα και συνδέονται με τις απαιτήσεις της τράπεζας, θα διαβιβασθούν στην Αποκτήσασα Εταιρεία και στην Εταιρεία Διαχειρίσεως. Στο ίδιο πλαίσιο, η Εταιρεία Διαχειρίσεως ,ενδέχεται να διαβιβάσει περαιτέρω τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, σε εταιρείες ενημερώσεως οφειλετών του Ν.3758/2009, σε δικηγόρους και σε δικηγορικές εταιρείες, καθώς και δικαστικούς επιμελητές και σε συμβολαιογράφους».

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων , υποστήριξε πως «οι Τράπεζες παρανομούν, μεταβιβάζουν τα προσωπικά μας δεδομένα στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (funds), χωρίς την έγκριση των οφειλετών»

Ακούστε την κ. Μελάκη:

Μοιράσου το άρθρο: