Αθλητικές εγκαταστάσεις των Χανίων επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλη Διγαλάκη, το βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Μανούσο Βολουδάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Αυγενάκης αρχικά βρέθηκε στο κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι όπου και ενημερώθηκε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και την κατάσταση που επικρατεί στην εγκαταλελειμμένη δομή. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το σκοπευτήριο στο Καμπάνι όπου συναντήθηκε με αθλητές και μέλη της διοίκησης, ενώ αργά το απόγευμα, πήγε στο κολυμβητήριο στη Νέα Χώρα και στο Εθνικό Στάδιο Χανίων.

Αναφορικά με την κατάσταση στο Κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι, ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι οι εικόνες που αντίκρισε μόνο θλίψη και ντροπή προκαλούν. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Υπουργείο, δηλώνουν διαθέσιμοι για ό,τι ζητηθεί, αλλά δεν υπάρχει πρόθεση να χρηματοδοτηθεί η οποιαδήποτε παρέμβαση, βάσει των συνθηκών.

“Πληρώθηκε από την ΓΓΑ αλλά δεν λειτούργησε ποτέ. Είναι ένα ακόμα από τα δεκάδες έργα σε όλη την Ελλάδα που έχουν εγκαταλειφθεί και προσπαθούμε να βρούμε τρόπο αξιοποίησής του. Ενημερώθηκα τόσο από τον πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου και νυν Υφυπουργό Παιδείας, όσο και από τον νυν Πρύτανη, αλλά και τον βουλευτή Χανίων τον κ. Βολουδάκη. Το Υφυπουργείο Αθλητισμού δεν έχει να προσφέρει τη δεδομένη στιγμή πολλά. Δεν είναι όμως μία επίσκεψη Υπουργού που μοιράζει υποσχέσεις. Όχι. Σέβομαι τον ιδιοκτήτη που είναι το Πολυτεχνείο Κρήτης και έχει ένα πρόγραμμα. Να δούμε με ποιον τρόπο μπορούμε να συνεργαστούμε και να μπει και η Περιφέρεια, αλλά με τρόπο καθαρό, με ευθύνη και να υπάρχουν δικαιώματα. Δηλώνω στεναχωρημένος που μία αθλητική εγκατάσταση είναι σε αυτή την κατάσταση. Όπου μας ζητηθεί θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε. Δεν πέρασα από εδώ για να δώσω υποσχέσεις”, τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Φωτογραφία:parakritika.gr

Μοιράσου το άρθρο: