Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοίνωσε ότι μετά το σοβαρό περιστατικό δηλητηρίασης από δολώματα, με νεκρά σκυλιά, γάτες και άγρια ζώα στη Λιτσάρδα Αποκόρωνα τον Οκτώβριο 2019, συνέχισε τις έρευνές της, με σκοπό τον εντοπισμό του δράστη.
Μετά από καταγγελίες για δηλητηριάσεις ζώων στον Αποκόρωνα, είχε πραγματοποιηθεί αυτοψία του ειδικά εκπαιδευμένου σκυλιού Καρίνα, που διαθέτει η Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεδανήσου στα Χανιά, και του χειριστή του, Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα Γιάννη Γρηγοράκη. Τότε είχαν εντοπίσει στη Λιτσάρδα, δεκαπέντε (15) δηλητηριασμένα δολώματα.

Οι υποψίες επικεντρώθηκαν σε συγκεκριμένο άτομο, στο σπίτι του οποίου (μεταξύ Βρυσσών και Καλαμιτσίου Αλεξάνδρου) πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα με το ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, αστυνομικών οργάνων και Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων.
Από την έρευνα εντοπίστηκε μία συσκευασία που περιέχει φυτοφάρμακο, η χρήση του οποίου απαγορεύεται στην Ελλάδα, καθώς και ένα κυνηγετικό όπλο, του οποίου η άδεια κατοχής έχει λήξει.
Ο ιδιοκτήτης της οικίας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αποκορώνου, όπου επίσης παραδόθηκαν το όπλο και η δραστική ουσία και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Μοιράσου το άρθρο: