Συλλαλητήριο ενάντια στην εμπορευματοποίηση των κτιρίων του Πολυτεχνείου στο Λόφο Καστέλι διοργάνωσαν, το απόγευμα της Πέμπτης, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, σωματεία εργαζομένων, φοιτητικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς των Χανίων.
Κάτω από δυνατή νεροποντή, εργαζόμενοι και οι φοιτητές έστειλαν το μήνυμα: «Να σταματήσει η εμπορευματοποίηση, να δοθούν για τις ανάγκες φοιτητών και λαού τα κτήρια».
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν: το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Τροφίμων και Ποτών, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση και ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων.

Όπως ανέφεραν σε σχετικό κάλεσμα:«Η επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στα δικαιώματά μας ολοένα και εντείνεται. Η καθημερινότητα των εργατών σε όλους τους κλάδους, των άνεργων που έχουν αυξηθεί δραματικά γίνεται συνεχώς πιο δύσκολη. Το άγχος, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα μεγαλώνει. Γι’αυτό φροντίζει φυσικά η εκάστοτε κυβέρνηση όπως και η τωρινή που κύριο μέλημά της είναι πως θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ενώ στον αντίποδα στην κυριολεξία κατακρεουργεί τα όποια δικαιώματα μας έχουν απομείνει, τόσο των δικών μας όσο και των παιδιών μας.
Γιατί δε θα μπορούσε να μείνει στο απυρόβλητο αυτής της πολιτικής το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Τρανά παραδείγματα είναι τις τελευταίες ημέρες οι διώξεις των μαθητών που κινητοποιούνται και η προσπάθεια καταστολής των συγκεντρώσεων τους. Παράλληλα στο νομό μας βιώνουμε το τελευταίο διάστημα την προσπάθεια που κάνουν ώστε το ιστορικό κτίριο της 5ης Μεραρχίας στο Λόφο Καστέλι να αξιοποιηθεί ως ξενοδοχειακή- τουριστική μονάδα».

Μοιράσου το άρθρο: