Σε συγκέντρωση συμπαράστασης στις 9 το πρωί της Παρασκευής στα δικαστήρια, καλούν συλλογικότητες των Χανίων για την υπόθεση επίθεσης εναντίον της Ήβης Καΐσερλη, που είναι τρανς τον Ιούνιο του 2016.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων αναμένεται να καθίσουν δύο άνδρες, οι οποίοι πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, ξυλοκόπησαν άγρια την Ήβη Καΐσερλη στην παλιά πόλη των Χανίων. Η γνωστή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της LGBTQI κοινότητας, η οποία είναι μόνιμη κάτοικος Χανίων εδώ και αρκετά χρόνια, είχε αντιδράσει στα χλευαστικά σχόλια των κατηγορούμενων, με αποτέλεσμα αυτοί να της επιτεθούν και να τη στείλουν στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι.

Η αστυνομία των Χανίων ταυτοποίησε τους δράστες, με τη βοήθεια μίας εργαζόμενης στο κατάστημα όπου και έγινε η επίθεση, η οποία μπόρεσε και συγκράτησε τον αριθμό του δικύκλου με το οποίο διέφυγαν μετά από τον άγριο ξυλοδαρμό. Η δίωξη ήταν αυτεπάγγελτη και η κατηγορία με την οποία παραπέμφθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων ήταν «απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού».

Όπως αναφέρει η ίδια η Ήβη, η επίθεση είχε πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά διάκρισης, λόγω της ταυτότητας φύλου της και, κατά συνέπεια, υπάγεται στον αντιρατσιστικό νόμο. Στην δικογραφία όμως δεν έχει αποτυπωθεί κανένα τέτοιο κίνητρο για τους δράστες. Δέχτηκε επίθεση και κατέθεσε μήνυση εναντίον των φερόμενων δραστών για ξυλοδαρμό υποκινούμενο από ρατσιστικά κίνητρα. Η δίκη έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές, ενώ οι φερόμενοι ως δράστες έχουν επίσης καταθέσει μήνυση εναντίον της ακτιβίστριας για ψευδή καταμήνυση.
Σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε η Ήβη Καΐσερλη. Ακούστε τη συζήτηση:

Μοιράσου το άρθρο: