Συνάντηση με τη Διοίκηση της Fraport πραγματοποίησαν τα Σωματεία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Επισιτισμού με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα που βιώνουν οι πάνω από 1000 εποχικοί εργαζόμενοι του αεροδρομίου Χανίων, αλλά και όσοι ελάχιστοι εργαζόμενοι παρέμειναν στις δουλειές τους και εν μέσω πανδημίας.

Στη συζήτηση όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι των δύο Σωματείων τόνισαν ότι “Σήμερα καταδικάζονται οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους να ζήσουν είτε χωρίς εισόδημα, είτε με τα ψίχουλα των 400 € του επιδόματος ανεργίας. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για υποχρεωτική επαναπρόσληψη των εποχικών εργαζομένων στο αεροδρόμιο. Oι μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αεροδρομίου εξασφάλισαν αμύθητα κέρδη την προηγούμενη δεκαετία πάνω στις πλάτες των εργαζομένων και τώρα σε συνθήκες κρίσης τους ξεζουμίζουν για μια ακόμα φορά για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους».

Τέθηκε επίσης το ζήτημα με την επιβολή αντίτιμο στη στάθμευση για τους εργαζόμενους του αεροδρομίου που επιβλήθηκε πέρυσι από τη Διοίκηση της Fraport, με απαίτηση από την πλευρά των Σωματείων και εργαζόμενων του αεροδρομίου να καταργηθεί άμεσα.

Μοιράσου το άρθρο: