Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη είχε την Τρίτη ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης, συνοδεύοντας αντιπροσωπεία των Μελισσοκομικών Συλλόγων Χανίων και Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κ. Βολουδάκη, κατά τη συζήτηση, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θοδωρής Βίγλης και τα μέλη του Δ.Σ. έθεσαν στον Υπουργό και το Γενικό Γραμματέα Γ. Στρατάκο το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο.
Ο Υπουργός αναγνώρισε τη σημασία του κλάδου και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Από τις προτάσεις των Συλλόγων, ο Υπουργός δέχθηκε τα εξής:
– Να ανασχεδιασθούν οι προκηρύξεις σχεδίων βελτίωσης της επόμενης προγραμματικής περιόδου (2021-2027) έτσι ώστε να μην αποκλείονται στην πράξη οι μελισσοκόμοι, όπως συμβαίνει σήμερα.
– Να θέσει στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ την πρόταση για απαγόρευση εισαγωγής φιλτραρισμένου μελιού, όπως ισχύει στις ΗΠΑ, με σκοπό να καταστεί δυνατός ο έλεγχος της ποιότητας του μελιού που κυκλοφορεί στην ευρωπαϊκή αγορά.
– Να εξετάσει τη δυνατότητα εμπλουτισμού της χλωρίδας της Κρήτης με τοπικά μελισσοκομικά φυτά, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Μοιράσου το άρθρο: